Otkrijte rješenje za bolove u kralježnici i umanjite bolove uzrokovane konstantnim sjedenjem!

Otkrijte rješenje za bolove u kralježnici i umanjite bolove uzrokovane konstantnim sjedenjem!

Kako umanjiti bolove od svakodnevnog sjedenja? Kako ponovno aktivirati tijelo i vratiti ga u formu? Imamo rješenje za koje još niste čuli. Pročitajte

Puno radite i gotovo da više ne osjetite bol koja vam se konstantno javlja u kralježnici? Nema dana da ne osjetite bol u kralježnici, a sve češće i u kukovima te gornjim dijelovima noge poput bedra i natkoljenica?

Sjedilački način života i rada uvelike utječe na naše zdravstveno stanje. Sve češće su zabilježeni počeci artritisa i degenerativnih stanja.

Bolovi u leđima postali su toliko česti da mnogi pacijenti odbacuju simptome koji mogu ukazivati na hitnu medicinsku pomoć. Otprilike 80% odraslih u životu će doživjeti bolove u leđima, pa je važno biti u stanju prepoznati težinu svojih simptoma i pratiti koliko dugo bol traje.

Ako se bolovi u leđima mogu povezati s određenom aktivnošću, poput pogrešnog podizanja ili spavanja tijekom noći, a bol nestane u roku od 72 sata nakon odmora i nanošenja leda, obično se ne treba brinuti. Međutim, ako se bol prikrada postupno, pojavi se iznenada ili ne nestane, možda imate ozbiljnije stanje za koje je potrebna i liječnička intervencija.

 

Ostala stanja koja uzrokuju bolove u leđima kod starijih odraslih osoba:

Često vidimo niz manje ozbiljnih, ali još uvijek bolnih stanja kralježnice kod starijih, ali i sve mlađih osoba.

Degenerativna bolest diska, koja može uzrokovati bolove u cijeloj kralježnici, i lumbalni artritis, koji obično uzrokuje bolove u križima, obično se razvijaju s godinama i dolaze s trošenjem kralježnice tijekom vremena.

Sakroileitis je upala zglobova koji povezuju kralježnicu i zdjelicu. Ovo stanje može uzrokovati bol u križima, gluteusu i natkoljenicama.

Ankilozirajući spondilitis je upalni artritis zbog kojeg kralježnice pacijenta postaju nefleksibilne, što rezultira kontinuiranim pogrbljenim položajem naprijed i bolovima u kralježnici.

Bubrežni i probavni problemi, uključujući pankreatitis i žučni kamenac, mogu uzrokovati nelagodu u križima za koju pacijenti mogu pretpostaviti da je bol u kralježnici. Kod žena su miomi maternice i endometrioza zloglasni po tome što uzrokuju bolove u jezgri koji mogu utjecati na leđa.

Istraživanja sugeriraju da je kralježnica također sklona primanju stanica karcinoma koje se šire iz drugih dijelova tijela. Batsonov pleksus, mreža vena koje povezuju venski sustav i kralježnicu, mogao bi (iz nepoznatih razloga) usmjeriti širenje stanica raka na kralježnicu. Primjerice, poznato je da se rak prostate širi na kralježnicu.

 

Što učiniti i kako si pomoći prilikom bolova?

Uvijek je dobro prvo posegnuti za pronalaskom načina vježbanja koje će pomoći. Donosimo savjete i metode koji će vam primjenom kroz vrijeme zasigurno pomoći u smanjenju bolova:

 

1. Krokodilske vježbe objedinjuju vježbe rastezanja, a cjelokupni set se sastoji od devet varijanti pokreta tijela. Krokodilske vježbe pomažu prilikom problema mišićno-koštanog sustava, za unutrašnje organe i ublažavanje bolova u leđima i prsnim mišićima.

Vježbe su koncipirane tako da ne zahtijevaju puno prostora ili posebnu opremu već samo tanki tepih ili pokrivač, a vježba je dostupna svim ljudima bilo koje dobi i fizičke kondicije.

Glavno pravilo krokodilskih vježbi je da slušate sebe i svoje osjećaje kako bi izbjegli akutnu bol i bilo kakve oštre bolove. Svaka vježba mora biti izvedena polako i pažljivo.

Uzmite vremena, pravilno dišite i polako odrađujte serije vježbi jer za krokodilske vježbe potrebno vam je vrijeme i volja! Ono što slijedi nakon je zadovoljstvo i bolovi koji sve više nestaju.

Više o načinu vježbanja i svim vježbama pogledajte u priloženom videu:

 

Preuzeto sa: CROCODILE SEQUENCE for your BACK Yoga to Health with Louise Wiggins

 

2. Metoda Paida Lajin - ljudskom tijelu je svojstvena sposobnost da se izliječi snagom samoizlječenja. Imunološke i samoupravljačke funkcije dio su naše moći samoizlječenja. Paida Lajin drevna je kineska metoda za takvo samoizlječenje. Vježbanje Paide Lajin pojačava vitalnu životnu energiju i protok krvi te pojačava snagu samoizlječenja.

Ovo je jedinstvena metoda u kojoj se koriste tehnike šamaranja i istezanja.

 

Paida - u ovoj se metodi rukama ili nekim jednostavnim alatima “pljuska” po tijelu na različitim dijelovima kako bi se omogućio nesmetan protok energije. Ovo šamaranje koristi se i za otkrivanje zdravstvenih problema i bolesti u tijelu.

 

Lajin - ova se metoda koristi za istezanje udova i zglobova tijela dok pacijent leži na posebno izrađenoj Lajinovoj klupi s malo podignutom jednom nogom. To će tetive učiniti fleksibilnima i postaviti kosti tijela gdje pripadaju.

Preuzeto sa: 2019 Online Lajin Workshop - Lajin Theory

Sprava koja se pritom koristi je tzv. prijenosna klupa Lajin. Na ovoj spravi, jedna poza istodobno proteže 12 meridijana. Učinkovita je za samoizlječenje najčešćih problema s bolovi u leđima i struku, slabost, umor, ostali problemi sa zdravljem i problemi sredovječne osobe poput nelagode u ramenima i boli uzrokovane duljim sjedenjem.

To je jednostavna metoda i možete je naučiti u roku od samo pet minuta. Vježbu Lajin možete započeti s 5 minuta, a vrijeme dodajte postupno na 20-30 minuta svake noge ili duže.

Pomaže i kod rastezanja limfa koji se dugoročnim sjedenjem stisnu. Ovaj način vježbanja omogućuje njihovu fluidnost.

 

3. Biljke

  • Povratić (Tanacetum parthenium) (nadzemni dio) - njegovi povoljni učinci svakako pomažu kod ženskih tegoba, kod reumatskih bolova i glavobolje.
  • Indijski tamjanovac (Boswellia serrata) (ekstrakt smole) - ima protuupalno djelovanje u različitim bolestima koje imaju u pozadini neko upalno stanje kao što su reumatoidni artritis, astma, Crohnove bolesti i ulceroznog kolitisa.

Ekstrakt indijskog tamjanovca može smanjiti bol u zglobovima i poboljšati funkcionalne parametre.

  • Poljska preslica (Equisetum arvense) (ekstrakt nadzemnog dijela) - brojne su zdravstvene prednosti preslice. Sadrži visokovrijedne silicijeve spojeve i brojne druge sastojke koji pomažu prilikom obnavljanja koštanog tkiva te kod reumatoidnog artritisa. Preporučuje se i za zdravlje urinarnog trakta te kod probavnih problema, a ono što je još važnije uvelike proljepšava i pomlađuje kožu.
  • Ingver (Zingiber officinale) (ekstrakt, korijena) - poznatiji svima kao đumbir ima brojne zdravstvene blagodati te je preporuka da se uvrsti u svačiju prehranu. Osim što smanjuje rizik od raka, pomaže jako puno nakon teških zahvata ili operacija.
  • Kurkuma (Curcuma longa) (ekstrakt korijena) - zdravstvene blagodati kurkume su široke, ali svakako je važno napomenuti da pomažu prilikom osteoporoze ili ublažavanja simptoma artritisa. Također, potiče cirkulaciju te smanjuje zagušenja i upale.
  • Vražja kandža (Harpagophytum procumbens) (korijen) - preporučuje se za sve ljude koji imaju bolove. U tradicionalnoj medicini koristi se kod probavnih smetnji, alergijskih reakcija te za pomoć kod reumatizma.
  • Kvercetin - pokazao je raznovrsno djelovanje na ljudski organizam. Jedan je od najaktivnijih bioflavonoida. Osim benefita poput antikancerogenog i protuupalnog djelovanja ima pozitivan učinak na razvoj kroničnih neurodegenerativnih bolesti.

Za profesionalce, rekreativce, ljude u uredu ili na terenu ovo su metode i načini liječenja koji će pridonijeti vašem ozdravljenju. Usudite se pokrenuti, primijeniti nove načine i uživajte u onome što slijedi nakon - toliko željeni oporavak i život bez boli, umora i sa željom u ostvarenje svih zacrtanih ciljeva.

 

Krenite već danas na svoj put opravka!

Informacije sadržane u ovom blogu imaju svrhu općeg informiranja i nisu zamjena za liječenje.

Kontaktirajte nas već danas i otkrijte svoj put ka’ životu bez boli!