Kako njegovati kožu nakon “malo” sunčanja

Kako njegovati kožu nakon “malo” sunčanja

Koža nakon sunčanja zahtjeva posebno hidratiziranje i dodatno hranjenje. U tome će vam pomoći prirodne kreme i hranjiva ulja.

Sunce je super! Sunce je izvor života za nas Zemljane, ali Sunce je i jedna od najmanjih zvijezdi u svemiru, nije savršenog oblika i neće živjeti vječno, barem ne u ovom obliku. Jeste li to znali?

Svi mi volimo Sunce i sunčeve zrake na našoj koži. Pogotovo kada dolaze u kombinaciji sa pjesmom zrikavaca, šumom valova koji se razbijaju o stijene i njihanjem krošnje na laganom povjetarcu. Svi volimo sunčanje na plaži, ali i znamo kako s tim ne valja pretjerivati. Učili su nas kako faktor 50 blokira samo 5% više UVB zraka od faktora 15, ali ovaj prvi nas štiti duže vremena. Učili su nas i kako je potrebno ponovno nanositi kremu svakih sat ili dva. Učili su nas puno toga, ali ih nismo uvijek slušali.

Previše sunčanja sigurno je naštetilo našoj koži. Možda mi te posljedice nećemo vidjeti odmah, ali one su svakako tu. Ne kažemo kako treba izbjegavati sunčanje, ali želimo osvijestiti potrebu za njegom kože nakon izlaganja sunčanju.

 

Zato, nastavite čitati.

 

Sunce isušuje kožu i ubrzava starenje

Ako ste se pravilno mazali tijekom sunčanja, vjerojatno nećete imati problema s pretjeranim crvenilom kože, ali kožu je nakon sunčanja svakako potrebno njegovati.

Ako pretpostavimo da se sunčate na morskoj plaži, pocrvenili ste i to shvatili tek po povratku u apartman, naš prvi savjet je istuširajte se hladnom vodom. Iako možda volite osjećaj soli na koži, isperite je. Sol djeluje abrazivno pa vašu već crvenu kožu može još jače nadražiti i isušiti. Hladna voda je zato super rješenje, a sapuni ili gelovi bez hidratizirajućih svojstava neće pomoći. Postoje i gelovi za tuširanje nakon sunčanja. Oni hlade i umiruju kožu, takve gelove je uvijek dobro imati u ljetnim torbama.

Hidratizirajte sve u 16

Nema sumnje da je ovo pravilo važno i treba ga stalno ponavljati. Nastojimo ga i primjenjivati, ali još uvijek se događa da na njega nekada zaboravimo.

Lijepa, zdrava, čvrsta i elastična, koža treba vodu. Treba mnogo vode, pa je hidratizirajte iznutra i izvana, posebice nakon boravka na suncu. Proizvodi za njegu kože nakon sunčanja u kojima se nalaze hranjiva ulja ili sastojci kao što je kakao maslac, najbrže će navlažiti isušenu kožu i nahraniti sve njezine slojeve.

Također preporučamo da svoju kožu razmazite losionom za tijelo Maslina. Mislimo da se ne treba previše pričati o tome kako maslinovo ulje pozitivno utječe na zdravlje, ali ćemo napomenuti da je bogato antioksidansima, vitaminima E i K te brojnim drugim zdravim masnoćama. Odvedite svoje tijelo na jedan mediteranski odmor i nahranite svoju kožu Olive | Maslina losionom za tijelo!

 

Izbjegavajte nepotrebne kozmetičke tretmane

Ako vam se nekada dogodilo da ste izgorjeli na suncu znate kako je nakon toga spavanje gotovo nemoguće, a možda su vas i “namakali” u jogurtu. U svakom slučaju, nadamo se kako ste sada puno pametniji i više pazite na vašu kožu.

Industrijski kozmetički proizvodi mogu je dodatno uznemiriti pa je prirodna krema za njegu kože nakon sunčanja idealna. Ona će smanjiti crvenilo, potaknuti regeneraciju i smanjiti ljuštenje.  Prirodna kozmetika je super, možete je i pojesti.

 

Nahranite kožu kao baka unuke

Znate kako bake hrane unuke. Točno to treba vašoj koži nakon izlaganja suncu.

 

Još neka ulja koja mogu pomoći u hranjenju “pregladnjele” kože su:

Ulje konoplje - odlično je za obnovu kože nakon sunčanja

Ulje lješnjaka - za kožu nakon 40. godine života

 

Informacije sadržane u ovom blogu imaju svrhu općeg informiranja i nisu namijenjene kao medicinski savjet niti kao zamjena za savjet vašeg liječnika.

Ostanite zdravi, čuvajte vašu kožu, ostanite u FitZoni!


Vezani proizvodi