Ulje konoplje Matičnjak - Ivo Bačlija

Hladno prešano ulje konoplje

Cijena: 12,50 €
Ulje konoplje

Zelenkaste boje, ugodnog mirisa i blagog orašastog okusa, iznimno nutritivno ulje idealno za hladna jela i salate te njegu kože. Ulje konoplje bogat je izvor omega-3 masnih kiselina, a njihov omjer u odnosu na omega-6 masne kiseline u ovom prirodnom ulju iznimno je povoljan. Sadrži i vitamine D i E te vitamine B-kompleksa. Sadrži i gama linolensku kiselinu (GLA) što je endemska pojava u svijetu biljnih preparata.

 

UPUTE ZA UPOTREBU: 

Jedna čajna žličica 2-3 puta tijekom dana.

Primjereno je u svakodnevnom korištenju samostalno prije obroka. Kao dodatak prehrani, zahvaljujući blagom i ugodnom okusu, hladno prešano ulje može biti i pravi gurmanski izazov: izvrsno je u salatama, obrocima s rižom i drugim žitaricama, a možete ga dodavati i umacima, namazima, majonezi…

Poželjno ga je izravno nanositi na kožu lica i tijela jer njeguje i vlaži kožu, a ne zatvara pore. Nakon masaže uljem konoplje, koža postaje mekana i svilenkasta.

Napomene: Nije preporučljivo za trudnice, dojilje i djecu. Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani i zdravom načinu života. Važno je pridržavati se uravnoteženog i raznovrsnog načina prehrane te zdravog načina života. Pojava taloga upućuje na prirodna svojstva proizvoda.

Upozorenja: Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti. Osobe koje uzimaju lijekove trebaju se prije uzimanja posavjetovati s liječnikom.

Način čuvanja: Čuvati na tamnom i hladnom mjestu do 25 °C.

 

SASTOJCI:

100% hladno prešano ulje konoplje; nefiltrirano; ne sadrži transmasne kiseline i kolesterol; odlikuje se visokim udjelom nezasićenih masnih kiselina: alfa-linolenskom (ALA) i gama-linolenskom (GLA); udio THC-a je u okviru prihvatljivog sadržaja – između 2 i 3,90 ppm

 

Ulje se dobiva postupkom hladnog prešanja konoplje do 28°C

Pakiranje 250 ml
Nagradni bodovi 12,50
Zemlja porijekla Hrvatska

Vezani proizvodi