Ulje sjemenki grožđa Matičnjak - Ivo Bačlija

Hladno prešano ulje sjemenki grožđa

Cijena: 101,00 kn
Ulje sjemenki grožđa

Ovo ulje iznimnih svojstava dobiva se mehaničkim tiješnjenjem (pod velikim pritiskom) sjemenki grožđa koje su nusproizvod u procesu dobivanja vina.
Obiluje vitaminima i mineralima, sadrži značajne količine atioksidansa, a po udjelu nezasićenih masnih kiselina na samom je vrhu hladno prešanih ulja: najviše ima linolne ili omega-6 masne kiseline (oko 54%), zatim oleinske ili omega-9 masne kiseline (36%), palmitinske (oko 5%) i stearinske (oko 2,5%), dok svega 2,5% čine zasićene i hlapive masne kiseline.
Zahvaljujući finoj teksturi i sastavu odlično je kao kozmetičko ulje, no isto tako je djelotvorno i u njezi čitavog organizma.

Od većine drugih hladno prešanih ulja razlikuje se i po vrlo visokoj točki dimljenja, pa je osobito cijenjeno u kulinarstvu – na ovom ulju možete pržiti, peći, kuhati bez straha da će visoke temperature (čak do 800 °C) promijeniti njegova svojstva; odlično je kao dodatak umacima, a salatama daje zagonetan voćni okus.
Uzimati ga samostalno prije ili nakon obroka.

 

UPUTE ZA UPOTREBU:

Preporuča se piti 1 žlicu (30 kapi) 3 puta dnevno prije obroka. Kod njege kože lagano se nanosi 1-2 puta dnevno.

Povremeno si priuštite pravi kulinarski ugođaj s uljem sjemenki grožđa tako da pržite hranu i na visokim temperaturama bez straha od neželjenih transmasnoća.

 

Ulje se dobiva postupkom hladnog prešanja sjemenki crnog grožđa do 28°C.

Pakiranje 200 ml
Nagradni bodovi 1,01
Zemlja porijekla Hrvatska

Pomaže pri tegobama


Vezani proizvodi