Hidratizacija i zaštita kože zimi

Hidratizacija i zaštita kože zimi

Lice, ruke i koža općenito, zimi trebaju posebnu njegu. Koža je prva na udaru nepovoljnih vremenskih uvjeta pa joj je prijeko potrebna dodatna hidratizacija.

Niske temperature, hladan vjetar i boravak u zagrijanim zatvorenim prostorima mogu isušiti kožu.

Možemo reći da zimski uvjeti nepovoljno djeluju na kožu, a ona je prvi stup obrane od vanjskih uvjeta.

Osim upotrebe “toplih” dodataka poput pamučnih rukavica, kapa i šalova, nemojte zanemariti dubinsku njegu kože. Prirodne kvalitetne krema za ruke i svakodnevna njega kože s pažljivo odabranim proizvodima mogu spriječiti i ublažiti simptome suhe kože. Kada kažemo prirodna kozmetika, mislimo na onu koju možete i jesti.

Srećom, simptome suhe kože ćemo brzo primijetiti pa stignemo i pravovremeno reagirati kako ne bi došlo do još većih oštećenja.

Ovih 5 + 1 gratis smjernica će pomoći vašoj koži u zimskim uvjetima.

 

Brrrzinska pomoć* za suhe usne

Suhe usne su vjerojatno najčešći kožni problem zimi, No, rješenje postoji!

Pijte puno tekućine kako bi vaš organizam ostao hidratiziran, nemojte grickati usne, a u zatvorenim prostorima koje grijete koristite ovlaživače zraka.

Uz sve to, neka vam prirodni balzam za usne u sticku Medeni ili Lilly uvijek budu pri ruci. Balzami za usne u sticku održavaju vlažnost i potiču cirkulaciju kako bi vaše usne ove zime izgledale zdravo i rumeno.

 

Čistite lice nježno

Mislite li da morate biti grubi prema vašem licu da bi ga očistili? Nadamo se da ne mislite.

Nakon nježnog čišćenja, otiđite i korak dalje. Poklonite vašoj koži piling. I to ne bilo koji, već onaj sa 100% prirodnim sastojcima. Laganim pokretima utrljajte piling tijekom tuširanja pa isperite vodom. Tako ćete odstraniti mrtve stanice kože i potaknuti njeno obnavljanje.

 

Svakodnevno njegujte lice i kožu

Ne možete se naspavati vikendom za cijeli tjedan. Isto tako, ne možete jednom namazati ruke ili lice kremom i biti “slobodni” idućih 10 dana.

 

Molimo vas, spavajte dovoljno

Spavanje je bitno za normalno funkcioniranje organizma. Znate to, da, znamo i mi da znate. Ali … i danas veliki broj ljudi ima problema s nesanicom ili “namjerno” ne pružaju tijelu potrebnu količinu kvalitetnog sna.

Generalna preporuka je 7 sati sna kako bi koža zadržala zdrav i svjež izgled. Još nešto, nemojte spavati u pregrijanoj sobi. Suh zrak uzrokuje isušenost i pogoršava simptome poput crvenila, peckanja i svrbeža. Idealna temperatura zraka za spavanje kreće se od 16 do 20°C.

U zimskim mjesecima koži je potrebno više njege i pažnje. Nije loša navika sa sobom uvijek u imati kremu za lice i ruke i povremeno ih namazati jer, baš kao i organizam, kožu treba hidratizirati dok je još vlažna.

 

Polakše malo s vrućim tuširanjima

Dobro znate da vruća voda dodatno isušuje kožu. Stoga za tuširanje koristite mlaku vodu temperature 30-32°C, a preskočite dugo tuširanje.

Možda će vam biti lakše ako kupaonicu prethodno ugrijete? To je svakako bolja opcija od isušivanja i ljuštenja vrućom vodom. Još na to dodajte i agresivne šampone … pakao za ionako traumatiziranu kožu.

 

Informacije sadržane u ovom blogu imaju svrhu općeg informiranja i nisu namijenjene kao medicinski savjet niti kao zamjena za savjet vašeg liječnika.

Zato, birajte nježno hidratizirane blagdane i ostanite u FitZoni!


Vezani proizvodi