Med Creska kadulja Ekomedo - Damir Ban

Kadulja ili žalfija (lat. Salvia Officinalis) je jedna od najljekovitijih biljaka na planeti Zemlji.

Cijena: 47,00 kn
Med Creska kadulja

Botaničko i geografsko porijeklo Ekomedo meda od primorske kadulje

Upravo je Primorje jedno od najbogatijih prirodno stanište ove ljekovite biljke u Hrvatskoj. Svojim ljekovitim smolama i škrtim nektarima jako iscrpljuje pčele pa se na kraju medobranja primorske kadulje obično u košnicama nalazi vrlo malo dragocijenog meda, ali još manje od meda u košnicama ima pčela letačica i mladih pčela. Ipak osebujna aroma i specifična zagasita boja Ekomedo meda od kadulje zaslužuje sad utrošeni trud i vrijeme.

Karakteristike Ekomedo meda od kadulje

Za vrijeme cvatnje primorske kadulje u krševitoj , škrtoj prirodi također cvjetaju i mnoge druge aromatične i ljekovite biljke – koje nektar i med ubrane sa kadulje još i dodatno aromatiziraju i oboje na poseban, prepoznatljiv način. Na pčelarsku žalost, rijetko koje godine primorska kadulja je izdašna u lučenju nektara.

Prinosi žutog do svjetlo smeđeg primorskog kaduljinog meda od oko 8-10 kg po košnici su tek višegodišnji prosjek, a nikako pravilo. Ako sa druge strane takve prinose usporedimo sa 4-5 puta većim prinosima na bagremu – koji cvate u isto vrijeme na kontinentu i iza njega su košnice prepune pčela i meda, tek onda možemo do kraja uvidjeti koliko je Ekomedo med od primorske kadulje dragocjen!

Ljekovitost Ekomedo meda od primorske kadulje

Ekomedo med od primorske kadulje se koristi za ublažavanje kašlja (suhog i produktivnog), grlobolje, bronhitisa, astme, … za ublažavanje simptoma PMS-a kod žena, pomaže kod reguliranja menstrualnog ciklusa, pomaže kod neplodnosti, … a zbog aromatičnog i osebujnog okusa odličan je izbor za svakodnevno uživanje u žličici – dvije meda.

 

EKOMEDO PČELARSTVO , OPG Damir Ban je jedino hrvatsko ekološko pčelarstvo sa eko nadzorom i certifikatom priznatom u EU i čitavom svijetu, zato jer Austria Bio Garanti koja nas kontrolira ima reference koje su prihvaćene globalno za razliku od hrvatskih certifikacijskih kuća, koje su manje više priznate samo na nacionalnom nivou.

Pčelinjaci: Balordin dolac i Bater, Novi Vinodolski, Lubenice, otok Cres, Stubica, Vrbovsko, D. Podgora, PP Medvednica, Leponice, Fužine

U košnicama za liječenje pčela koriste se samo prirodne organske kiseline, eterična ulja i ljekovite čajeve. Satne osnove izrađene su iz vlastitog voska. Košnice su bojane ekološkim bojama. Med i ostali pčelinji proizvodi nikada ne dolaze u kontakt sa korodirajućim ili patinirajućim metalima jer je sva pčelarska oprema za vrcanje i obradu, kao i posude za čuvanje pčelinjih proizvoda od inoxa - nehrđajučeg prehrambenog čelika i od stakla.

Pakiranje 250 g
Nagradni bodovi 0,47
Zemlja porijekla Hrvatska