Goji bobice Planet BIO

Goji bobice su ukusan i hranjivi snack koji se već preko tisuću godina koristi u tradiconalnoj kineskoj medicini.

Cijena: 67,00 kn 53,60 kn
Goji bobice

Goji bobice su voće crvene boje koje rastu na visokom grmlju (lat. Lycium barbarium) koje izvorno raste u jugoistočnim dijelovima Europe i Azije, ali najbolje goji bobice dolaze iz sjevernog dijela Kine. Tradicionalna kineska medicina koristi goji bobice, koje rastu kraljem ljeta iz prekrasnog ljubičastog cvijeća, već više od tisuću godina. Danas su goji bobice prepoznate diljem cvijeta kao ukusna i hranjiva superhrana. Po obliku i strukturi nalik grožđicama, goji bobice se ipak odlikuju specifičnim slatkim okusom koji se najbolje razvije u zemlji njihovog podrijetla. PlanetBIO suhe goji bobice predstavljaju slatki i hranjivi snack za bilo koga tko traži ukusan i nutritivan način da obogati svoju prehranu.
PlanetBIO goji bobice sadrže veliku količinu prirodnih šećera, koji su najvažniji izvor energije za većinu naših tjelesnih stanica. Bogate su i proteinima (15,6% ukupne mase) koji doprinose rastu mišićne mase, te održavanju mišićne mase i zdravih kostiju. Goji bobice su također izvor vlakna. Istovremeno, one ne sadrže masti, ali su izvor minerala. Kalij doprinosi normalnoj mišićnoj funkciji te održavanju normalne razine krvnog tlaka, dok bakar doprinosi normalnom funkcioniranju imuniteta, održavanju normalnog vezivnog tkiva, metabolizmu stvaranja energije i zaštiti stanica od oksidativnog stresa. Osim kalija i bakra, PlanetBIO goji bobice izvor su željeza koji doprinosi stvaranju crvenih krvnih zrnaca i hemoglobina, normalnom prijenosu kisika u organizmu, normalnom funkcioniranju imuniteta i procesu podjele stanica, a istovremeno doprinosi redukciji umora i iscrpljenosti.

Nakon berbe, PlanetBIO goji bobice se peru i suše na temperaturama ne višim od 45°C. Na taj način se čuvaju nutritivne vrijednosti svježih bobica, dok istovremeno postaju slađe i gušće zahvaljujući evaporaciji vode.
PlanetBIO goji bobice su hvaljene zbog svoj ugodnog slatkog okusa i mekane teksture lake za žvakanje. Goji bobice su fin snack sam za sebe ali mogu se i kombinirati s drugim suhim voćem, orašastim plodovima. Savršen su dodatak za smoothie-je, pahuljice, kaše, voćne salate, sirove ili pečene deserte, sladolede, kekse, pite … Preporučamo dnevni unos ne veći od 30 grama (šačica) suhih goji bobica. Također se mogu namočiti u vodi, voćnom soku, biljnom mlijeku ili nekoj drugoj tekućini.

Jeste li znali da …

  • nutritivne vrijednosti goji bobica ovise i o tlu na kojem rastu? PlanetBIO goji bobice dolaze iz kineske provincije Qinghai gdje velika nadmorska visina, rijeka i suho tlo pružaju idealne uvjete za njihov uzgoj.
  • konvencionalno uzgojene goji bobice često sadrže velike količine pesticida? Najčešće korišteni su fungicidi i insekticidi, što pravilan odabir visoko kvalitetnih goji bobica čini još značajnijim.
  • Kinezi jako rijetko konzumiraju goji bobice same za sebe? Najčešće rade čaj od goji bobica ili pripremaju alternativne medicinske napitke od njih.

Šačica ili dvije goji plodova mogu zasladiti bilo frape bilo dan!

 

Recept za Goji frape:

  • 30 grama goji bobica,
  • 1 žlica kakao praha,
  • 1 žličica šećera kokosove palme,
  • 1 banana i
  • 3 dl zobenog mlijeka!

Sve sastojke pomiješati u blenderu!

 

UPUTE ZA UPOTREBU:

30g (šačica) dnevno same, s pahuljicama, drugim suhim voćem, orašidima, dodati u smoothie ili sok.

 

SASTOJCI:

Goji bobice 100% - Pakirano u okolini s prisutnim orašastim plodovima i sezamom.

Prosječne hranjive vrijednosti na 100 g proizvoda: energetska vrijednost 2575kj/615kcal, bjelančevine 12.7g, ugljikohidrati 75g, masti 2.3g, Kalij 1390mg (21% RDA*), Željezo 9.7mg (21% RDA*), Bakar 0.8mg (24% RDA*). RDA-preporučena dnevna količina.

Pakiranje 200 g
Nagradni bodovi 0,67
Rok valjanosti 31.12.2020.
Zemlja porijekla Kina

Napomena: Kraći rok valjanosti