Ashwagandha u prahu Planet BIO

Ashwagandha je dugo vremena poznata kao jedna od najvažnijih Ayurvedskih biljaka u Indiji.

Cijena: 76,00 kn

Artikl trenutno nije raspoloživ

Ashwagandha u prahu

Ashwagandha je jedna od najvažnijih Ayurvedskih biljaka. Poznata je i kao ‚indijski ginseng‘ i ‚zimska trešnja‘, te se koristi iz različitih razloga već preko tisuću godina u Indiji. PlanetBIO ashwagandha se sastoji od pažljivo sušenih i samljevenih gomolja ove biljke, koja udovoljava standardima organskog uzgoja.

Ashwagandha (lat. Withania somnifera) je višegodišnja biljka iz porodice velebilje (Solanaceae). Grmolikog je oblika, visine u prosjeku između 35 i 75 centimetara, te izvorno raste u suhim dijelovima Indije. Još poznata kao Indijski ginseng ili zimska trešnja, ashwagandha ima jajoliko dlakavo lišće, malene zelene cvjetove i crveno voće. Njezino gomoljasto korijenje se koristi u Ayurvedskoj medicini već više od tisuću godina i jedini su sastojak PlanetBIO ashwagandhe u prahu. Ashwagandha je dugo vremena poznata kao jedna od najvažnijih Ayurvedskih biljaka u Indiji. Cijela biljka igra važnu ulogu u njihovoj tradicionalnoj medicini, dok se u zapadnim zemljama koristi samo gomoljasto korijenje. PlanetBIO ashwagandha se sastoji od sušenog i mljevenog korijenja biljke ashwagandhe koja uzgaja po strogim standardima organskog uzgoja.

Okus PlanetBIO ashwagandhe u prahu je pomalo gorak zbog udjela alkaloida u njemu. Stoga je najbolje ashwagandhu pomiješati s voćnim sokovima, smoothie-jima ili jogurtima bez laktoze.

Jeste li znali da ...

  • se korijenje nije jedini dio ashwagandhe koji se koristi? Na primjer, crveno voće ashwagandhe se koristi pri proizvodnji sira kao zamjena za sirilo (kompleks enzima iz želuca teladi).
  • da latinska riječ somnifera znači 'poticanje spavanje'?

 

UPUTE ZA UPOTREBU:

Pomiješati 1 čajnu žličicu (3g) s vodom, sokom ili hranom.

Napomena: čuvati od dohvata male djece.

Upozorenje: trudnice, osobe koje uzimaju kortikosteroidne lijekove i osobe koje imaju zdravstvenih problema sa štitnjačom ili uzimaju lijekove za štitnjaču ne smiju konzumirati ovaj proizvod. Iako je ashwagandha generalno siguran proizvod, upozoravaju se trudnice da ju ne koriste zbog nedovoljno istraživanja. Ljudi koji pate od problema sa štitnjačom ili koriste kortikosteroidne lijekove bi ju također trebali izbjegavati iz istog razloga. Iako se ashwagandha dugo vremena koristi kao adaptogen, neka od nedavnih istraživanja pokazuju negativne učinke kod hipertireoze jer može potaknuti dodatno lučenje hormona štitnjače

 

SASTOJCI:

Ashwagandha u prahu 100% - Pakirano u okolini s prisutnim orašastim plodovima i sezamom.

Prosječne hranjive vrijednosti na 100g proizvoda: energetska vrijednost 847kj/203kcal (25kj/6kcal), bjelančevine 3.3g (0.1g), ugljikohidrati 46.7g (1.4g),(od čega šećeri 0g(0g)),masti 0.3g (0.01g)-(od toga zasićene 0g)), vlakna 45g (1.35g), Natrij 0g

Pakiranje 150 g
Nagradni bodovi 0,76
Zemlja porijekla Indija

Pomaže pri tegobama


Vezani proizvodi