Ashwagandha u kapsulama Planet BIO

Ashwagandha je dugo vremena poznata kao jedna od najvažnijih Ayurvedskih biljaka u Indiji.

Cijena: 152,00 kn

Artikl trenutno nije raspoloživ

Ashwagandha u kapsulama

Ashwagandha (lat. Withania somnifera) je višegodišnja biljka iz porodice velebilje (Solanaceae). Grmolikog je oblika, visine u prosjeku između 35 i 75 centimetara, te izvorno raste u suhim dijelovima Indije. Još poznata kao Indijski ginseng ili zimska trešnja, ashwagandha ima jajoliko dlakavo lišće, malene zelene cvjetove i crveno voće. Njezino gomoljasto korijenje se koristi u Ayurvedskoj medicini već više od tisuću godina.

Ashwagandha je dugo vremena poznata kao jedna od najvažnijih Ayurvedskih biljaka u Indiji. Cijela biljka igra važnu ulogu u njihovoj tradicionalnoj medicini, dok se u zapadnim zemljama koristi samo gomoljasto korijenje. PlanetBIO ashwagandha se sastoji od sušenog i mljevenog korijenja biljke ashwagandhe koja uzgaja po strogim standardima organskog uzgoja. Kapsule su dobivene od hipromeloze, celulozne supstance koja je prikladna za konzumaciju vegetarijancima i veganima.

Jeste li znali da ...

  • se korijenje nije jedini dio ashwagandhe koji se koristi? Na primjer, crveno voće ashwagandhe se koristi pri proizvodnji sira kao zamjena za sirilo (kompleks enzima iz želuca teladi).
  • da latinska riječ somnifera znači 'poticanje spavanje'?

 

UPUTE ZA UPOTREBU:

6 kapsula (=3g praha) popiti s vodom ili sokom.

Napomena: čuvati od dohvata male djece.

Upozorenje: trudnice, osobe koje uzimaju kortikosteroidne lijekove i osobe koje imaju zdravstvenih problema sa štitnjačom ili uzimaju lijekove za štitnjaču ne smiju konzumirati ovaj proizvod. Iako je ashwagandha generalno siguran proizvod, upozoravaju se trudnice da ju ne koriste zbog nedovoljno istraživanja. Ljudi koji pate od problema sa štitnjačom ili koriste kortikosteroidne lijekove bi ju također trebali izbjegavati iz istog razloga. Iako se ashwagandha dugo vremena koristi kao adaptogen, neka od nedavnih istraživanja pokazuju negativne učinke kod hipertireoze jer može potaknuti dodatno lučenje hormona štitnjače.

 

SASTOJCI:

100% korijen ashwagandhe (lat. withania somnifera) u prahu, 1 kapsula sadržava 500mg korijena ashwagandhe u prahu,kapsula je od hipromeloze biljnog podrijetla. Pakirano u okolini s prisutnim orašastim plodovima i sezamom.

Prosječne hranjive vrijednosti na 100 g proizvoda: energetska vrijednost 847kj/203kcal (25kj/6kcal), bjelančevine 3.3g (0.1g), ugljikohidrati 46.7g (1.4g),(od čega šećeri 0g(0g)),masti 0.3g (0.01g)-(od toga zasićene 0g(0g)), vlakna 45g (1.35g), Natrij (0g).

Pakiranje 180 kapsula
Nagradni bodovi 1,52
Zemlja porijekla Indija

Pomaže pri tegobama


Vezani proizvodi