TOP 10 savjeta za zdravu i njegovu kosu!

TOP 10 savjeta za zdravu i njegovu kosu!

Otkrijte savjete i trikove za zdravu i njegovanu kosu. Kako sačuvati zdravlje kose, njenu blistavost i jačinu? Ove savjete možete početi primjenjivati već danas i neka oni postanu dio vaše rutine u njezi kose

S obzirom na to da su ljetni dani na pragu, a izloženost suncu sve veća zaštita i njega kose jedan je od važnijih čimbenika kojem moramo posvetiti vrijeme kako nakon ljeta i morskih dana ne bi bili začuđeni onime što nam se dogodilo s kosom.

Kakva god vaša kosa bila - kratka, duga, kovrčava, ravna, bujna ili bez sjaja ona zaslužuje najbolju njegu i to već danas.

Kao što kaže dobro poznata pjesma iz mjuzikla “Kosa”:

“Daj mi glavu s kosom,

Dugom, prekrasnom kosom

Sjajnom, svjetlucavom, tečnom,

Boje lana, voštanom,

Spusti ju dolje pa do ovdje,

Do ramena ili dužu…”

“Želim dugu, ravnu, kovrčavu, lepršavu, masnu, runastu, sjajnu, svjetlucavu, tečnu, boje lana, voštanu, zavezanu, isprekidanu, zavrnutu, okruglu, pletenu.”

Toliko epiteta ima za kosu da ih ne možemo sve niti nabrojati. Dok je kosa zdrava često joj ne pridajemo puno pažnje već smo zadovoljni onime što imamo, ali kada vidimo da počinje slabiti, biti ispucala i bez sjaja tada se zabrinemo. Nemojmo više doći u takvu fazu - brinimo o njoj već danas i dovedimo ju do savršenstva ili jednostavno zadržimo postojeće savršenstvo koje imamo! :)

10 savjeta za njegu i sjaj kose:

 

  1. Kako perete kosu?

    Temeljito i pravilno pranje kose podrazumijeva korištenje šampona koji se nanosi prvo na ruke, a tek onda ravnomjerno nanosi na kosu. Na tjemenu se kosa najviše masti i zato je potrebno najveću pozornost staviti upravo na tjeme. Nakon toga, detaljno i temeljito ispiranje ključ je čiste kose i bez njene iritacije.

  2. Hladna voda za jaču kosu

    Preporuka je ispiranje kose hladnom vodom jer je to garancija sjajne i bujne kose. Hladna voda utječe na zatvaranje folikula, a potiče se i prokrvljenost vlasišta pa će kosa odmah prilikom rasta biti snažnija.

  3. Umjereno s proizvodima za kosu

    U želji da kosa izgleda kako smo zamislili koristimo različite proizvode. Lak za kosu, gel, regenerator, sredstvo za lakše raščešljavanje i slično i što je rezultat? Zasićena kosa koja neće upiti niti jedan od sastojaka samo će joj se naštetiti. Koristite umjereno i isplanirano takve proizvode.

  4. Ne trljajte ručnikom

    Mokra kosa je jako elastična i ako je zatežete, čupate ili trljate ručnikom to će samo rezultirati pojavom peruti. Lagano ju smotajte u ručnik i tako ju pustite da se osuši.

  5. Proizvodi za češljanje

    Uložite u kvalitetne četke za češljanje. Preporučuju se četke sa zaobljenim vrhovima od prirodnih dlaka jer će sačuvati kosu i spriječiti njeno brzo zamašćivanje.

  6. Sušenje kose

    Kosu je prije feniranja potrebno osušiti. Mokra kosa je osjetljiva na vrući zrak, pa ako je moguće fen je potrebno postaviti na najhladnije. Na taj način, izbjeći će se znojenje na tjemenu zbog kojeg frizura ne bude postojana.

  7. Uređaji za kosu

    Konstantno ravnanje ili kovrčanje kose rezultira lomljivom i hrapavom kosom. Kako se ne bi izazvala veća šteta uz pomoć sprejeva za zaštitu od vrućine moguće ju je zaštititi jer će oni spriječiti suhoću.

  8. Volumen

    Volumen je želja mnogih žena, ali tapiranje je veliki neprijatelj kose. Volumen se može dobiti ako nakon pranja kose, ona se isfenira preko glave, a onda se tako polusuha uvije velikim uvijačima. Garancija je to čarobnog volumena i blistave kose!

  9. Valovita kosa

    Dok je kosa mokra nije ju potrebno dirati. Nakon što se osuši onda je treba tretirati odgovarajućim proizvodima za njegu vrhova, proizvod za sjaj kose i maskama koje će joj pružiti potrebnu vlagu.

  10. Vaša kosa, Vaša njega

    Svaka kosa je posebna na svoj način. Upravo zbog toga, ako primjenjujete ove savjete, a i dalje nema željenih rezultata obratite se stručnoj osobi kako bi pronašli rješenje.

 

Proizvodi za njegu kose

Kada je riječ o kvalitetnim proizvodima svakako pogledajte ponudu FitZone.

Među proizvodima možete pronaći nekoliko kategorija:

#1 Šampon i regenerator - svaka kvalitetna njega kose započinje odabirom pravog šampona i regeneratora. Različiti šamponi imaju različite specifikacije i potrebno je odlučiti se za šampon koji odgovara stanju vašeg vlasišta. Svakako, većina će odabrati šampon i regenerator prema napisanoj deklaraciji na proizvodu što je prvi dio odabira. U današnje vrijeme postoje šamponi i regeneratori za različita stanja vlasišta i za različite tipove kose - iskoristite to.

#2 Maske i kreme za kosu - koriste se kada se kosa želi oživjeti i kada joj se želi vratiti snaga i sjaj koji je imala. Preporučuje se korištenje maske jednom do dva puta tjedno. Kreme će pomoći pri hidrataciji kose, osnaživanju njenih vrhova i davanju mekoće i podatnosti, a može se nanositi na suhu ili vlažnu kosu.

#3 Boje za kosu - česta uporaba boja za kosu oštećuje kosu, međutim Indigo je prirodna boja za kosu koja će njegovati hidratizirati i kosi dati blistavi sjaj. Miješanjem indigo praha i kane dobit će se nijanse od tamno smeđe do crne. S druge strane, Kana daje isključivo crvenu boju, a pomiješana s indigo prahom smeđe nijanse. Uz to ona je djelotvorno sredstvo za omekšavanje, jačanje i obnavljanje kose.

#4 Ulja za kosu - omogućuju opskrbu kose potrebnim esencijalnim masnim kiselinama i vitaminima, a odličan su izbor jer njeguju kosu i daju sjaj, sprječavaju oštećenja vlasi, njeguju kosu i njeno vlasište, sprječavaju nastanak peruti i suhoće vlasišta. Ulja njeguju kosu od njenog korijena pa do vrha.

 

Nekoliko riječi o proizvođačima iz ponude:

Šamponi, maske, ulja i regeneratori za kosu Dabur Vatika Naturals biljne su linije proizvoda koje kosu čine zdravom, bujnom, prirodnom i lijepom. Osjetite kako kosa izgleda ljepše i dobiva na jačini. Amla je jedna od najpoznatijih biljaka tradicionalne ayurvedske medicine. Indijski grozd (amla) koristi se kao eliksir za pomlađivanje i dugovječnost, a poznat je po svojoj primjeni diljem svijeta kao maska, ulje i prirodni regenerator za njegu i obnovu oštećene kose. Jača korijen dlake te svojim brojnim blagodatima doprinosi mekoći kože i njenom sjaju, a sprječava pojavu peruti.

Tinktura su potpuno prirodni, visokoučinkoviti i sigurni proizvodi namijenjeni njezi kose. Svi proizvodi sadrže prirodne, biljne sastojke kako bi uspješno riješili sve probleme vezane uz kosu.

Svakodnevna njega kose može započeti već danas. Primjenom ovih malih, ali korisnih savjeta koji bi trebali ući u svakodnevnu rutinu dođite do kose o kakvoj sanjate. Upravo VI ste prvi korak prema poboljšanju, jačanju i osnaživanju svoje kose.

 

Ima puno citata upravo o kosi i njenom značaju, navedimo jedan za kraj:

 

 

 

Informacije sadržane u ovom blogu imaju svrhu općeg informiranja i nisu namijenjene kao medicinski savjet niti kao zamjena za savjet vašeg liječnika.