Sigurno, prirodno i jednostavno rješenje za zatvor i dijareju

Sigurno, prirodno i jednostavno rješenje za zatvor i dijareju

Čak i povremeni zatvor predstavlja veliku nelagodu. To nije samo fizičko pitanje, već utječe i na raspoloženje i kvalitetu života.

Kad se osjećate tromo i napuhano, vjerojatno niste najsretnija osoba na svijetu. Istraživanja potvrđuju da dnevna doza Sunfiber prebiotičkog vlakna sigurno pomaže da se “stvari” kreću brže i lakše.

 

Osnovni uzroci povremenog zatvora

Nedovoljan unos hrane bogata vlaknima

Primarni uzrok povremenog zatvora kod odraslih i djece je premalo hrane bogate vlaknima. Većina ljudi kroz svakodnevnu prehranu ne unosi dovoljnu količinu vlakana. Ženama je dnevno potrebno barem 25 grama vlakana, a muškarcima od 30 do 38 grama.

Udio vlakana na 100 g:

  • grah 16 g
  • suhe smokve 9,8 g
  • suhe šljive 7g
  • malina 7 g
  • grašak 5 g
  • mahune 3,4 g
  • mrkva 2,8 g
  • borovnica 2,4 g

Najbolji izvor vlakna su sve vrste grahorica i mahunarki, suhe šljive, smokve i bobičasto voće. Vlakna se nalaze i u zelenom lisnatom povrću, mrkvi, gljivama, bundevi, krumpiru, kukuruzu, artičokama, šparogama, voću te cjelovitim žitaricama.

Uzimanje dovoljno hrane bogate vlaknima kako bi se postigao preporučeni unoso vlakana je teško za većinu ljudi, zbog čega biste trebali razmotriti uzimanje najboljeg prehrambenog vlakna u obliku dodatka prehrani.

Promjena vaše rutine ili prehrane

Možete postati konstipirani kad god putujete, čak i ako je to samo kratko putovanje. Vaše tijelo reagira na promjene vaše rutine i prehrane. Također možete postati dehidrirani i konstipirani na dugim letovima, vožnji automobilom ili pješačkim izletima. Za neke ljude, jednostavno je udaljavanje od vlastite kupaonice dovoljno je da uzrokuje probleme!

 

Kako riješiti problem zatvora stolice ?

Jedite raznoliko voće i povrće

Dodajte u prehranu više povrća, mahunarki, cjelovitih žitarica i voća. Na taj ćete način povećati unos prehrambenih vlakana. Prehrambena vlakna su hrana za vaše dobre bakterije i neophodna su za zdravi crijevni mikrobiom.

Sunfiber je prebiotičko vlakno organskog podrijetla i ima snažne prebiotičke karakteristike. Studija je pokazala da uzimanje 6 g dnevno nakon samo 2 tjedna daje 200 000 milijardi novih bifidobacteria. Uzimanjem Sunfiber In Balance dodatka prehrani može imati koristi za niz gastrointestinalnih poremećaja, uključujući i zatvor i proljev. Sunfiber je jedino prehrambeno vlakno na tržištu koje je jednako djelotvorno i kod zatvora i kod proljeva a osobito je učinkovito ako imate sindrom iritabilnog crijeva.

Razmotrite alternative laksativima

Česta uporaba laksativa može uzrokovati 'lijeno debelo crijevo', što tijelo čini ovisnim o laksativima kako bi pravilno praznilo crijeva. Talijanska studija konstipiranih pacijenata pokazala je da dnevna doza Sunfibera (PHGG) pomaže smanjiti naprezanje i poboljšati redovitost stolice te smanjiti potrebu za laksativima.

Vježbajte

Vježba poboljšava probavno zdravlje i laksativni učinak povećavajući protok krvi, poboljšavajući vrijeme prolaska hrane kroz crijeva i stimulirajući kontrakcije crijevnih mišića. Brza šetnja, plivanje ili vožnja bickla su odlične aktivnosti za probavu i ukupno zdravlje.

 

O Sunfiberu

Sunfiber je prehrambeno vlakno i prebiotik za održavanje zdravlja probavnog trakta i ravnotežu mikroflore. Kanadska agencija za hranu i lijekove Health Canada je na osnovu kliničkih studija odobrila zdravstvenu tvrdnju vezanu za učinkovitost Sunfiber® vlakna u liječenju simptoma sindroma iritabilnog crijeva (SIC), kao i za njegovu sposobnost ublažavanja crijevnih problema povezanih s konstipacijom u dječjoj dobi i zdravstvenu tvrdnju kao hrani koja za 20% smanjuje glukozu u krvi nakon obroka.

Uzimanje Sunfiber vlakna neposredno prije obroka u količini od 6 g dva puta dnevno smanjuje razinu glukoze nakon obroka i na dugoročnoj osnovi može poboljšati dijabetičku kontrolu. Uz smanjenje razine glukoze studija je pokazala i smanjenje razine LDL kolestrola za 14 do 26%.

Sunfiber regulira funkciju crijeva kod zatvora, podmazuje crijeva i povećava količinu vode u stolici te olakšava formiranje stolice. Apsorbira velike količine vode u lumen crijeva, povećavajući masu i volumen stolice. Većina vlakana može pomoći ublažiti zatvor. Za razliku od većine drugih Sunfiber® pomaže kod zatvora bez neočekivanih nuspojava proljeva. Sunfiber ublažuje zatvor bez stvaranja vodenaste stolice i osigurava redovitost uz zdravu konzistenciju.

Sunfiber je koristan za smanjenje težine i učestalosti proljevastih stolica. Studija je pokazala da je proljev bio snažno suzbijen nakon uzimanja 10 g Sunfibera. Osim toga, Sunfiber veže štetne tvari, poput suviška žučnih kiselina, pospješujući njihovu eliminaciju.

Sunfiber kontrolira apetit usporavanjem tranzitnog vremena probavljene hrane, stimuliranjem kolecistokinina (CCK) hormona sitosti i indukcijom produljene percepcije zasićenja nakon obroka i učinaka sitosti. Redoviti unos Sunfibera osigurava značajne trajne učinke sitosti nakon obroka i minimalizira unos kalorija između obroka za oko 20%.

Sunfiber je prvo vlakno i prvi proizvod sa samo jednim sastojkom koje je Monash University certificiralo kao Low FODMAP proizvod. FODMAP (fermentabilni oligo-saharidi, disaharidi, mono-saharidi i polioli) su skupina dijetalnih šećera koji se slabo apsorbiraju u tankom crijevu. Poznato je da uzrokuju bolove povezane s plinovima, crijevne distenzije i konstipaciju i / ili proljev kod osoba koje pate od funkcionalnih gastrointestinalnih poremećaja (FGID) i sindroma iritabilnog crijeva (IBS). Niska FODMAP hrana i sastojci pomažu smanjiti ove simptome.

Sunfiber je bezbojan, bez okusa, bez mirisa i 100% topljiv u vodi.
Sunfiber se dobro podnosi i ne dovodi do tipičine nadraženosti, grčenja i proizvodnje plina koja su poznata za druga vlakna. Uz to, većina drugih prehrambenih vlakana smanjuju apsorpciju esencijalnih minerala, dok Sunfiber® poboljšava njihovu apsorpciju.

 

Informacije sadržane u ovom blogu imaju svrhu općeg informiranja i nisu namijenjene kao medicinski savjet niti kao zamjena za savjet vašeg liječnika.