Ulje podlanka - "Boljeg lana" Matičnjak - Ivo Bačlija

Hladno prešano ulje podlanka

Cijena: 95,00 kn
Ulje podlanka - "Boljeg lana"

Svijetle boje, aromatičnog okusa i mirisa, idealno za hladna jela, salate i začinjavanje hrane, preporučuje se i u veganskoj prehrani. Jedno je od najstabilnijih hladno prešanih ulja.

Savršena mjera (zlatni rez) zaista postoji i očituje se u čitavoj prirodi, a mi smo je pronašli u ulju dobivenom iz sićušne sjemenke nježnog latinskog imena: Camelina sativa. U nas je ova biljka malo poznata i to najčešće pod imenom podlanak. U nekim zemljama nazivaju je bolji ili divlji lan, sibirski lan, a najljepše joj tepaju na engleskom: gold of pleasure ili doslovce “zlato užitka“.

 

UPUTE ZA UPOTREBU:

Jedna čajna žličica 2 puta tijekom dana.

Kao dodatak prehrani može se uzimati samostalno prije ili nakon obroka te kao dodatak gotovim jelima.

Preporuka: Dodajte ulje u žitarice za doručak za veliki energetski poticaj te umacima, kolačima, smoothiejima...

Napomene: Nije preporučljivo za trudnice, dojilje, djecu mlađu od 2 godine, osobe s transplantiranim organima. Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani i zdravom načinu života. Važno je pridržavati se uravnoteženog i raznovrsnog načina prehrane te zdravog načina života.

Upozorenja: Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti. Osobe koje uzimaju lijekove trebaju se prije uzimanja posavjetovati s liječnikom.

Način čuvanja: Čuvati na tamnom i hladnom mjestu do 28 °C.

 

SASTOJCI:

100% hladno prešano ulje divljeg lana; nefiltrirano; zbog visokog udjela organski vezanog E vitamina (110mg/100 g) puno teže oksidira nego obično ulje lana; bogato je i antioksidansima kao što su tokoferoli pa se odlikuje velikom stabilnošću; najbolji prirodni izvor omega-3 masnih kiselina:

  • 35-40% omega-3 masnih kiselina
  • 15-20% omega-6 masnih kiselina
  • 16% omega-9 masnih kiselina

 

Ulje se dobiva postupkom hladnog prešanja do 28°C

Pakiranje 250 ml
Nagradni bodovi 0,95
Zemlja porijekla Hrvatska

Vezani proizvodi