Tinktura od sikavice Tinktura d.o.o.

Sikavica je najbolje istražena biljka za pomoć pri zaštiti jetre.

Cijena: 120,00 kn 96,00 kn
Tinktura od sikavice

Tinktura od sikavice štiti jetru od razarajućeg djelovanja mnogih lijekova, iz organizma izbacuje kemikalije, alkohol i teške metale. Štiti stanice jetre tako što ih ‘premazuje’ fitokemikalijama, koje liječe oštećene stanice jetre i štite zdrave stanice od mogućeg oštećenja.

Sikavica je najbolje istražena biljka za liječenje bolesti jetre. Ima zaštitno i obnavljajuće djelovanje na jetru kod upale, ciroze, masne jetre, povećane ili otekle jetre, žutice, bolesti žuči, kamenaca u žuči i bolesti slezene.

Njezin glavni sastojak je silimarin – kompleks različitih spojeva koji zajedno sudjeluju u regeneraciji jetre i njezinoj zaštiti.

Ta tvar zapravo se sastoji od skupine spojeva nazvanih flavanolignani. Silimarin je kompleks različitih spojeva (silibina A i B, izo-silibina A i B, silikristina i silidianina), a sadrži i flavonoide poput kvercetola i taksifolina.

Ovaj aktivni sastojak pomaže popraviti oštećene stanice jetre od alkohola i drugih otrovnih tvari stimulirajući sintezu proteina.

Potiče rast stanica jetre što može smanjiti upalu (važno za osobe s upalom jetre ili hepatitisom), i ima antioksidativne učinke. Antioksidansi štite stanice tijela od oštećenja uzrokovanog kemijskom procesom koji se zove oksidacija.

Silimarin je jak antioksidant, čak 10 puta jači od vitamina, koji povećava razinu glutationa, koji čisti jetru od velikog spektra toksina, i to za 35%. 

Štiti stanice jetre premazujući ih fitokemikalijama koje liječe oštećene stanice jetre i štite zdrave stanice od mogućeg oštećenja.

U pokusima na životinjama smanjila je oštećenje jetre uzrokovano acetaminofenom, zračenjem, tetraklormetanom, zagađenjem okoliša i ostalim otrovnim tvarima.

Kod trovanja smrtonosnom gljivom Amanita phalloides, odnosno zelenom pupavkom, ona je jedini lijek, što nije osporeno ni od strane farmaceutske industrije.

Sikavica je 1986. godine odobrena kao tretman liječenja bolesti jetre i otad se naširoko koristi za liječenje alkoholnog hepatitisa, alkoholne masne jetre, ciroze jetre i virusnog hepatitisa.

Ekstrakt sikavice usporava proces propadanja jetrenog tkiva i djeluje regenerirajuće. Kronična upotreba različitih lijekova, nepravilna prehrana, izloženost opasnim kemikalijama, oštećenja jetre izazvana sintetskim i biljnim otrovima, virusni i autoimuni hepatitis stanja su koja zahtijevaju dulju primjenu sikavice.

 

UPUTE ZA UPOTREBU:

3 puta dnevno 15 kapi razmutiti s malo vode, čaja ili soka.

Napomena: Čuvati od dohvata male djece. Ne preporučuje se trudnica i dojiljma. Osobe koje uzimaju lijekove trebaju se prije uzimanja posavjetovati s liječnikom.

Preporučene dnevne doze ne smiju se preskočiti. Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnotežanoj prehrani.

Pakiranje 50 ml
Nagradni bodovi 1,20
Zemlja porijekla Hrvatska

Napomena: Rok valjanosti: 12/2019


Vezani proizvodi