Tinktura od maslačka Tinktura d.o.o.

Čini se da su “naši stari” dobro uvidjeli njegovo općenito dobro djelovanje na organe.

Cijena: 120,00 kn
Tinktura od maslačka

Izuzetno dobro djeluje na organe za izlučivanje, jetru, žuč i bubrege, stoga je djelovanje na te sustave posljedično olakšavalo tegobe zbog drugih bolesti

Dijelovi biljke koji se koriste

Prema europskoj regulativi, ljekoviti su i korijen (taraxaci radix) i list (taraxaci folium). U modernoj fitoterapiji preferira se upotreba korijena, no učinkovitost se postiže i s listovima i s korijenom.

Tinktura od Maslačka preporuča se kod niza bolesti:

  • od visokoga krvnog tlaka, “trovanja krvi”
  • reumatoidnog artritisa
  • plućnih tegoba
  • žutice
  • bolesti bubrega te kožnih tegoba

Čini se da su “naši stari” dobro uvidjeli njegovo općenito dobro djelovanje na organe za izlučivanje, jetru, žuč i bubrege, stoga je djelovanje na te sustave posljedično olakšavalo tegobe zbog drugih bolesti.

 

UPUTE ZA UPOTREBU:

3 puta po 15 – 20 kapi dnevno s malo vode.

Napomena: Čuvati od dohvata male djece. Preporučene dnevne doze ne smiju se preskočiti. Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnotežanoj prehrani.

Kontraindikacije

Ni list, ni korijen ne smiju se piti kod opstrukcije (začepljenja) žučnih vodova. Oprez je potreban kod žučnih kamenaca, jer koleretično djelovanje maslačka može pokrenuti “uspavane” žučne kamence. Ako pijete lijekove kardiotonične glikozide (digitalis), savjetujte se s fitoterapeutom – farmaceutom ili liječnikom. Kod nasljednih sindroma povišenog bilirubina (Gilbertov, Crigler-Najjarov, Dubin Johnsonov sindrom) treba biti oprezan i koristiti dvostruko manju dozu od preporučene. U slučaju boli, mučnine i drugih simptoma, treba prestati piti pripravke maslačka. Maslačak trebaju izbjegavati osobe alergične na cijelu obitelj Asteraceae, kojoj maslačak i pripada.

Pakiranje 50 ml
Nagradni bodovi 1,20
Zemlja porijekla Hrvatska

Pomaže pri tegobama


Vezani proizvodi