Tinktura od ginka Tinktura d.o.o.

Ginkgo se prvenstveno koristi za liječenje astme, bolesti bronhija i pluća, kao i za poboljšanje periferne i moždane cirkulacije krvi.

Cijena: 120,00 kn

Artikl trenutno nije raspoloživ

Tinktura od ginka

Poboljšava memoriju i druge moždane aktivnosti, djeluje blago antidepresivno, koristan je za osobe koje pate od migrene, te povećava protok krvi u mozgu.

Poznato svojstvo ginka je širenje krvnih žila, a posebno arterija koje leže dublje u tijelu. Time se općenito postiže bolja prokrvljenost tijela što koristi kod raznih poremećaja u krvotoku. Uz to, ginko međuostalom pospješuje i bolju prokrvljenost mozga što poboljšava sposobnost pamćenja, zbog čega se također često koristi.

Ginko se može koristiti i za sprječavanje arteriosklerotičnih promjena na žilama, može pomoći i kod nesanice, pri čemu djeluje kao umirujuće sredstvo.

Ginkgo se prvenstveno koristi za liječenje astme, bolesti bronhija i pluća, kao i za poboljšanje periferne i moždane cirkulacije krvi. Poboljšava memoriju i druge moždane aktivnosti, djeluje blago antidepresivno, koristan je za osobe koje pate od migrene, te povećava protok krvi u mozgu.

Zahvaljujući tome što poboljšava prokrvljenost i ishranjivanje moždanog tkiva, ginkgo se koristi kao sredstvo za stimulaciju sposobnosti koncentracije, pamćenja i učenja.

Flavonoidi lista ginkga imaju i veliki kapacitet za vezivanje slobodnih radikala. Zahvaljujući tome, ginkgo pokazuje jaku antioksidativnu aktivnost, sinergistički djeluje s antioksidantnim vitaminima C i E i sudjeluje u prevenciji mnogih bolesti izazvanih oksidativnim stresom.

Pošto štiti stanice od agresivnog djelovanja slobodnih radikala, ekstrakt lista ginkga doprinosi usporavanju procesa starenja i pomaže u prevenciji tumora.

 • Osim toga ginkgo olakšava tegobe kod Alzheimerove bolesti, kao i kod kardio-vaskularnih bolesti.
 • Sprječava trombozu,
 • reguIira povišeni kao i sniženi krvni tlak.
 • Ginkgo povećava elastičnost i osnovni tonus stjenki kapilara.

Flavonoidi lista ginkga šire krvne žile i povećavaju protok krvi prije svega u području unutrašnjih, srednjih i malih arterija. Poboljšanjem osobina krvi, sastojci ekstrakta lista ginkga povećavaju brzinu protoka u području kapilara i završnih dijelova arterija, naročito u području mikrocirkulacije.

Zahvaljujući ovim djelovanjima, ekstrakt lista ginkga služi kao angioaktivator kod perifernih arterijskih i venskih smetnji, arterioskleroze, dijabetičkih oštećenja krvnih žila sa opasnošću od gangrene, oštećenja krvnih žila nastalim uslijed pušenja i nekih hormonalnih tegoba krvnih žila.

 • Poželjno ga je koristiti ako postoje problemi s :
 • jetrom ili bubrezima,
 • raznim upalama,
 • impotencijom,
 • zujanjem u ušima,
 • slabijim sluhom uslijed starosti,
 • slabljenjem vida,
 • vrtoglavicama i hemoroidima.
 • Pospješuje iskorištavanje glukoze, pa je koristan i za dijabetičare.

Obzirom da općenito utječe na cirkulaciju, korištenje ginkga smanjuje neugodnosti vezane za proces starenja, te povećava radne sposobnosti.

 

UPUTE ZA UPOTREBU:

3 puta po 15 – 20 kapi dnevno s malo vode.

Napomena: Čuvati od dohvata male djece. Preporučene dnevne doze ne smiju se preskočiti. Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnotežanoj prehrani.