Spirulina Pacifica Nutrex

Najbogatiji je izvor beta-karotena među cjelovitim namirnicama.

Cijena: 199,00 kn
Spirulina Pacifica

S prekrasnog havajskog otočja dolazi jedan od najpopularnijih dodataka prehrani. Kompanija Nutrex Hawaii, dio Cyanotech korporacije, svjetski je lider u proizvodnji dodataka prehrani na osnovi mikroalgi kao što su Spirulina Pacifica i BioAstin. Tvrtka zasniva uzgoj i proizvodnju na odgovornom odnosu prema okolišu – ne koristi pesticide niti herbicide, ne stvara eroziju tla, niti zagađuje more. Tvrtka ima certifikat ISO 9001:2000 za kvalitetu upravljanja.

Najbogatiji je izvor beta-karotena među cjelovitim namirnicama. Spirulina je mikroskopska modro-zelena alga, biljni plankton u obliku male spirale, po čemu je dobila i ime. Cjeloviti je i prirodni dodatak prehrani koji sadrži izvanrednu kombinaciju beta-karotena, klorofila, vitamine B skupine (B1, B2, B12) cjelovite proteine te mnoštvo minerala i enzima važnih za ljudsko zdravlje. Najbogatiji je izvor karotenoida, u dnevnoj dozi ima dvostruko više željeza nego u dvije šalice špinata, dok bjelančevina ima više nego govedina. Preporuča se svima koji trebaju dopunske nutrijente te sportašima, rekonvalescentima i starijima, a povoljno djeluje na imunitet, vid, kožu i krv te kognitivne funkcije.

Karoteni u spirulini

Karotenoidi su žuti, crveni i narančasti pigmenti, u prirodi prisutni u tamnozelenom povrću te žutom i narančastom voću i povrću. Istraživanja su pokazala da prirodni beta karoten smanjuje rizik od brojnih vrsta raka te daje koži izvornu elastičnost i prirodan, zdravi sjaj. Iako se na tržištu može naći mnogo sintetskih oblika beta karotena stručne organizacije preporučuju prirodne izvore. Spirulina sadrži i karotene kao što su zeaksantin i beta kriptoksantin.U usporedbi s tradicionalnim biljnim izvorima, koncentracija karotena u spirulini vrlo je visoka. Samo nekoliko grama odgovarajuće procesuirane i pakirane spiruline osigurat će značajnu količinu tih hranjivih tvari iz biljnog izvora. 

Osim beta karotena, najistaknutiji karoten u spirulini je zeaksantin. To je isti sastojak koji kukuruzu daje žutu boju, a ima ga i u špinatu. Vrlo je snažan antioksidans i ima više od 8 puta jače djelovanje od beta karotena. Djeluje zaštitno na živčani sustav, mozak i oči. 

Beta kriptoksantin je također derivat beta-karotena. Ima ga u kukuruzu, mahunama i paprici, mandarinama, narančama i breskvama. Jedno od istraživanja objavljenih u američkom časopisu za epidemiologiju (American Journal of Epidemiology) pratila je 29 000 žena u dobi od 55 do 69 godina. Žene koje su uzimale najveću količinu beta kriptoksantina imale su 41% smanjeni rizik da dobiju reumatski artritis. Za zaštitu je dovoljan jedan i pol gram Spiruline Pacifice dnevno.

GLA (gama linolenska kiselina) - blagotvorna omega-6 masna kiselina
Nutrijenti topivi u masti koji se nalaze u Spirulini sadržavaju dvije masne kiseline: linolensku, esencijalnu masnu kiselinu i GLA (gama linolenska kiselina). Iako naša tijela mogu proizvesti GLA iz linolenske kiseline, čini se da se ta sposobnost s godinama smanjuje. Pokazalo se da GLA djeluje protiv upale, jer utječe na proizvodnju sastojaka nazvanih prostaglandini. GLA u Spirulini pojačana je njezinim sadržajem karotenoida, pa je protuupalno djelovanje još jače.

Fikocijanin je snažan antioksidans topiv u vodi koji štiti stanice jetre i bubrega te potpomaže proces detoksikacije.

Spirulinu preporučujemo kod:

  • čišćenja organizma od toksina
  • nedostatka hranjivih sastojaka
  • pada imuniteta
  • pomanjkanja energije
  • redukcijskih dijeta
  • problema s kožom

 

UPUTE ZA UPOTREBU:

Tablete: svakodnevno uzimati 6 tableta (3g)
Sportaši i osobe izložene stresu: do 18 tableta dnevno
Zbog svojeg kvalitetnog sastava spirulina se preporuča i djeci, kao dodatak prehrani.
Djeca do 7 godina: 1 do 4 tablete dnevno, ovisno o dobi.

 

SASTOJCI:

Sadržaj sastojaka u dnevnoj dozi: Dnevna doza: 6 tableta, (3 grama)
Protein 2 g (4 %) Vit. A(100% kao beta carot) 9000 Iu (180%)
Tiamin (vitamin B1) 0,09 mg (6%) Riboflavin (vitamin B2) 0,12 mg (8% RDA)
Vitamin B12 (iskoristiv) 1,7 mcg (170% RDA) Željezo 3 mg (20%)
Natrij 40 mg (2%) Gama linolna kiselina (GLA) 30 mg
Zeaxanthin 2,4 mg Ukupni karotinoidi 12 mg
Klorofil 24 mg C-Pycocyanin 150 mg roksid dismutaza (SOD) 1800 jedinica

Pakiranje 200 tableta
Nagradni bodovi 1,99
Zemlja porijekla SAD

Vezani proizvodi