Sanovita krema Megamin med d.o.o.

Krema Sanovita je proizvod visoke djelotvornosti zahvaljujući sinergiji klinoptilolita, ekstrakta gaveza (Symphtum Officinale) i ekstrakta arnice (Arnica Montana).

Cijena: 170,00 kn
Sanovita krema

Sanovita krema razlikuje se od klasičnih proizvoda današnje industrije dijetetskih i kozmetičko-medicinskih proizvoda. Mineral klinoptilolit iz grupe zeolita osnovna je baza naših proizvoda. Mineral klinoptilolit koji mi koristimo je visoko kvalitetan, standardiziran i posebnim tehnološkim postupkom obrađen, vrhunske je čistoće (95% klinoptilolit), vrhunske je farmaceutske kvalitete, što rezultira proizvodima visoku bioraspoloživost i djelotvornost. U bolesnim tkivima  se  stvaraju  tzv. slobodni radikali, pozitivno nabijeni ioni  koji su osobito aktivni  u kiselim  medijima. Molekule čistog zeolita ˝hvataju˝ takve nepoželjne i nerijetko kancerogene ione i saniraju tkiva.

Klinoptilolit ima funkciju ukloniti štetne tvari iz kože, a otpustiti hranjive minerale kao što su cink, selen, magnezij, silicij i dr. Klinoptilolit  regulira vanjski status kože dok aktivne substace iz biljaka umanjuju i olakšavaju nastalu štetu.

Gavez je odlična biljka za kožu i za bolove nastale zbog uklještenja živaca i mišića. Glavnom aktivnom djelatnom tvari smatra se alantoin koji ima sposobnost poticanja stvaranja novog tkiva. Alantoin ima snažno keratolitičko i adstrigentno djelovanje, djeluje na bol i smanjuje otok. Gavez sadrži još karotenoide, vitamine A, C i E.

Arnicamontanaima izražena nagetska i anti-upalna djelovanja pri tretiranju modrica, bolova u zglobovima bolove u mišićima, istegnuća i druge bolove. Za to su zaslužni sesquiterpeni lactone. Oni smanjujuupalunlokiranjemakivnostiupalnihcitokina.

Udružena moć klinoptilolita, ekstrakta gaveza i arnice koristimo kao kremu za njegu kod problema s mišićima i zglobovima, kod išijasa, reume i kod artritisa.

Stoga korištenje Sanovita kreme potiče se prirodni obrambeni odgovor organizma na različite štetne i patogene utjecaje glede ionske ravnoteže, ali i kiselosti tjelesnih struktura loko-motornog sustava. Oni se osobito očituju u zglobovima, prvenstveno u hrskavicama, ali i elastičnim tetivnim oko-zglobnim strukturama pokosnici pa i kosti. Riječ „reuma“ potječe iz  grčkog što znači „protjecanje“. Uvelike  je to „protjecanje“  u nastanku reumatskih bolesti gdje u  međustaničnom tkivu (sinovijalna  tekućina, ali i u  hrskavičnom matriksu) u upali prevladava  kiselost  i  tzv. „pozitivni ioni˝.

Posljedice ozljeda su pak najizraženije u krvožilnom, limfnom i mišićno-ligamentarnom sustavu. Smanjenje otoka, a time i boli Sanovita krema izrazito  ubrzava procese ozdravljenja svih tih struktura, posttraumatskom oporavku zglobova. Najizraženiji je učinak na elastične kolagene strukture. U artrozama (osteo-artritisima) ubrzanje metabolizama hrskavice postiže se  uravnoteženim stvaranjem i obnavljanjem  proteoglikana, koje je već od mladosti usporeno. U tim procesima regeneracije hrskavice  bitan je zeolit - temeljni sastojak Sanovita kreme.

Krema Sanovita je proizvod prirodnog porijekla bez konzervansa i aditiva koju se može primjenjivati bez ikakvih ograničenja.

Sanovita krema namjenjena je za smirenje i njegu kože. Preporuča se nakon fizičkih napora (sport, rad, gibanje). Preporuča se sportašima, starijim osobama za umorne noge.

 

UPUTE ZA UPOTREBU:

Nanijeti kremu više puta dnevno i lagano umasirati.

 

SASTOJCI:

aqua, zeolites, arnica montana, petrolatum, cetearil alcohol, paraffinum liquidum, eucalyptus globulus leaf oil, symphytum officinale, phenethil alcohol (and) caprylyl glycol

Pakiranje 50 ml
Nagradni bodovi 1,70
Zemlja porijekla Hrvatska