Nim ulje Himalayan

Nim (Azadirachta indica) veliko je zimzeleno drvo rasprostranjeno u cijelom tropskom i suptropskom području, a potječe iz Burme i Indije.

Cijena: 89,00 kn

Artikl trenutno nije raspoloživ

Nim ulje

Nim (Azadirachta indica) veliko je zimzeleno drvo rasprostranjeno u cijelom tropskom i suptropskom području, a potječe iz Burme i Indije. Posebice je rijedak zbog svog specifičnog staništa, polupustinjskog ekološki čistog područja. Zbog svog širokog spektra primjene naziva ga se "prijateljem i zaštitnikom indijskog seljaka". Tri su posebno značajna dijela drveta koji se stoljećima koriste u tradicionalnim ayurvedskim receptima: list, kora i plod.
 
Ulje nima dobiva se hladnim tiještenjem plodova drveta nima koji su slični maslinama. Sadrži zasićene i mononezasićene masne kiseline, sterole, oleinsku (omega 3), stearinsku, palmitinsku i linoleinsku (omega 6) kiselinu. Bogato je korisnim liminoidima (azadirachtin, nimbin, nimbidin, mahmoodin) zbog čega ima važnu ulogu u njezi kože: zateže, omekšava i hidratizira.
 
 

UPUTE ZA UPOTREBU:

 
Ulje nima možete koristiti kao koncentrat ili ga pomiješati s nekim baznim uljem. Jedan dio ulja nima pomiješajte s dva do tri dijela baznog ulja - maslinovog, kokosovog, bademovog ili slično i nanesite na željeni dio tijela.
 
AKNE I BUBULJICE: Akne i bubuljice su vrlo neugodne, jer se nalaze na licu. Ulje nima doprinosi zatezanju i omekšavanju kože.
 
KOSA I TJEME: Ulje nima umasirati u tjeme i ostaviti da djeluje najmanje pola sata. Zatim oprati kosu šamponom. Postupak ponoviti 2 do 3 puta tjedno, i tako tri tjedna.
 
ZA ZAŠTITU OD KOMARACA,  MOLJACA I U AROMATERAPIJI: Aktivni sastojci azadirachtin i salannin djeluju kao repelent i protiv insekata. Nanesite nimovo ulje direktno na kožu ili ga pomiještajte sa eteričnim uljem po izboru i koristite u AROMA LAMPI.
 
KUĆNI LJUBIMCI:  Liminoidi iz nim ulja pomažu kod tretiranja bolesti vašeg ljubimca - možete ga koristiti protiv suhe kože, buha i ostalih nametnika. U šampon stavite nekoliko kapi ulja nima i time operite vašeg ljubimca.
 
KAO INSEKTICID: Liminoid azadirachtin ima insekticidna svojstva što ulje čini savršenim za upotrebu u vrtu kao potpuno prirodni insekticid (Antifidant – nametnici se ne žele hraniti njime pa „bježe“ od biljke na kojoj se nalazi). Nije štetan za pčele, ptice i gliste.
Pakiranje 100 ml
Nagradni bodovi 0,89
Zemlja porijekla Indija

Pomaže pri tegobama


Vezani proizvodi