Macerat 06 Matičnjak - Ivo Bačlija

Sinergija ljekovitog bilja i hladno prešanih ulja

Cijena: 28,00 €
Macerat 06

Macerat 06

Uljni macerat koprive (Urtica dioica), vrbovice (Epilobium parviflorum) i majčine dušice (Thymus serpyllum) u jednakim dijelovima suhe tvari u 100% hladno prešanom ulju bundeve (Cucurbita pepo). Suha tvar predstavlja 20% volumnog udjela macerata; 1:5 volumnih udjela.

Biljke se kroz šest tjedana potapaju u hladno prešanom ulju bundeve koje "veže" na sebe odnosno macerira njihova svojstva. Ulje bundeve na najbolji način objedinjuje djelovanje ovih triju biljaka. Ulje bundeve može biti hladno prešano i klasično dobiveno pečenjem sjemenki. Klasično bučino ulje je ono na koje smo navikli, ukusnije je i lakše je dobiti veće količine. S druge strane, hladnim prešanjem se dobiva manje ulja, okus je slabiji, ali je bolja frakcija.

Svojstva Matičnjak macerata potječu od kombiniranog djelovanja više sastavnica koje su odabrane na temelju višegodišnjeg iskustva u izradi biljnih pripravaka. Prilikom izrade macerata usvaja se princip u kojemu je cjelina važnija od sastavnih dijelova.

 

UPUTE ZA UPOTREBU:

Jedna čajna žličica 1-3 puta dnevno prije obroka, najdulje 4 tjedna u kontinuitetu, nakon čega se radi pauza u trajanju od 8 dana

Napomene: Nije preporučljivo za trudnice, dojilje, djecu. Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani i zdravom načinu života. Važno je pridržavati se uravnoteženog i raznovrsnog načina prehrane te zdravog načina života.

Upozorenja: Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti. Osobe koje uzimaju lijekove trebaju se prije uzimanja posavjetovati s liječnikom.

Način čuvanja: Čuvati na tamnom i hladnom mjestu do 20 °C.

 

SASTOJCI:

100% hladno prešano ulje bundeve,sušeni dijelovi triju biljaka iznose 20% volumnog udjela macerata.

Pakiranje 200 ml
Nagradni bodovi 28,00
Zemlja porijekla Hrvatska