Maca Solaray

Maka (Lepidium meyenii) iz porodice Brassicaceae je žilava i izdržljiva biljka, nalik rotkvici, porijeklom iz područja Anda (teritorija današnje Bolivije i Perua), a raste na visinama višim od 2.400 metara.

Cijena: 223,00 kn
Maca

Šezdesetih godina prošlog stoljeća, peruanski, američki i njemački istraživači ponovo su svijetu otkrili ovu biljku. Danas je zahvaljujući njima poznato da maka svoje djelovanje duguje brojnim djelatnim tvarima poput vitamina B1, B2, B12 i C, mikro i makro nutrijentima, ugljikohidratima, proteinima, vlaknima, masnim kiselinama i alkaloidima.

Znanstvenici maku svrstavaju među adaptogene biljke, tj. sredstvo koje normalizira organizam.

Sposobnost make u prepoznavanju potreba svakog pojedinačnog organizma priskrbila joj je i nadimak „pametne biljke“, tj. ako organizam proizvodi premalo određenog hormona maka će podići njegovu proizvodnju, a ako je određenog hormona previše maka će usporiti njegovo stvaranje.

Maka na prirodan način svojim adaptogenim djelovanjem, uspostavljajući hormonalnu ravnotežu, pomaže ženama kod bolnih menstruacija, neplodnosti te kod menopauze. Sadrži biljne sterole, vitamin C i kalcij koji pomažu u zaštiti srca i krvnih žila, izgradnji mišićne mase te povećavnju fizičke izdržljivosti. Aktivnost make povezuje se sa značajnim udjelom proteina i važnih aminokiselina, kao što su fenilalanin, tirozin, histidin te arginin.

Maka se ne preporučuje trudnicama i dojiljama te osobama koje pate od visokog tlaka, bolesti štitnjače te onima koji koriste lijekove za povećavanje plodnosti.

Preporučena dnevna doza make iznosi 450 do 1500 mg, a znanstvene studije govore da je jednako učinkovita doza od 1500 mg kao i ona od 3000 mg. Maca djeluje samo ako je čista i prirodna, stoga je potreban oprez pri uzimanju preparata koji ju sadrže. Solaray Maca Root proizvod je koji u jednoj kapsuli sadrži 500 mg organski uzgojenog korijena make te vam ga od srca preporučujemo.

 

UPUTE ZA UPOTREBU:

Uzimati 1 kapsulu do dva puta dnevno (uz obrok ili čašu vode) ili popreporuci stručne osobe.

 

SASTOJCI:

maka (organskog uzgoja), biljna celulozna kapsula

Sastojci u preporučenoj dnevnoj dozi (=2 kapsule):Neto:
Maka (Lepidium meyenii) (korijen) 1000 mg
Pakiranje 100 kapsula/500 mg
Nagradni bodovi 2,23
Zemlja porijekla SAD

Vezani proizvodi