Liposomalni vitamin C Sangreen

Povećana bioraspoloživost vitamina C zbog liposoma

29,20 €
220,01 HRK
Liposomalni vitamin C

Ovaj neophodan nutrijent igra ključnu ulogu u brojnim važnim funkcijama organizma. Naš organizam ne proizvodi vitamin C te je neophodno unositi ga kroz hranu ili dodatke prehrani.

Vitami C:

  • doprinosi normalnoj psihološkoj funkciji
  • doprinosi normalnom metabolizmu stvaranja energije
  • doprinosi normalnom funkcioniranju živčanog sustava
  • povećava apsorpciju željeza
  • doprinosi normalnoj funkciji imunološkog sustava
  • doprinosi regeneraciji reducirane forme vitamina E
  • doprinosi smanjenju umora i iscrpljenosti
  • doprinosi normalnom stvaranju kolagena za normalnu funkciju krvnih žila
  • doprinosi normalnom stvaranju kolagena za normalnu funkciju desni, hrskavice, kostiju, kože i zuba
  • doprinosi zaštiti stanica od oksidativnog stresa

Liposomalni vitamin C u obliku natrij askorbata

Tijekom zadnjih nekoliko godina, liposomalni vitamin C sve više zauzima mjesto najboljeg oblika uzimanja vitamina C.

Liposomi su takozvani nosači ili prijenosnici aktivnih tvari proizvedeni uz pomoć  tehnologije liposomalne enkapsulacije. Zbog sličnosti s biološkim membranama , koriste se kao nosači za ljekovite supstance i vitamine. Liposomi su mikroskopske čestice u obliku mjehurića koje tvore membranu sastavljenu od posebnih molekula zvanih fosfolipidi. Fosfolipidi su po kemijskoj strukturi vrlo slični membrani koja okružuje svaku stanica u našem tijelu i koja dopušta ili onemogućava apsorpciju tvari.

​Velik dio naše organske kemije temelji se na topljivosti u vodi i masnoćama. Kao što se voda i ulje nemogu mješati tako postoje i problemi u prolasku nutrijenata topljivih u vodi kroz stanične membrane što dovodi do smanje stope njihove iskoristivosti  unutar same stanice. Vitamin C je u vodi topljiv vitamin i njegova inerakcija sa staničnom stijenkom koja se sastoji masnih kiselina nije osobito učinkovita. Oralni unos većih količina vitamina C je povezan s neugodnim probavnim poremećajima poput grčeva i dijareje, jer privlači vodu u debelo crijevo. Liposomalni vitamin C poboljšava brzinu apsorpcije i ne izaziva probavne tegobe.

Sangreen liposomalni vitamin C visoko je kvalitean proizvod. Proizveden je u skladu sa HACCP standardom koji Vam garantira da proizvodi ne predstavljaju rizik zbog neodgovarajuće sigurnosti, kvalitete ili djelotvornosti.

Svi sastojci u našem proizvodu proizvedeni su u EU. Za razliku od većine vitamina C na svjetskom tržištu ( oko 90%) koji su proizvedeni u Kini naš proizvod sadrži Quali® C vitamin C proizveden u Irskoj, suncokretov lecitin certificirano non GMO proizveden je u Njemačkoj.

Kod liposomalnih proizvoda osobito je bitan udio fosfatidilkolina i stabilnost proizvoda.

Sangreen liposomalni vitamin C sadrži  suncokretov lecitin sa 45 % fosfatidilkolina. Proizvod je laboratorijstki testiran i stabilan je u pri čuvanju u odgovarajućim uvjetima.

 

UPUTA ZA UPOTREBU:

Priloženim dozatorom odmjeriti 5 ml liposomalnog vitamina C i pomješati u čaši vode ili voćnog soka, jednom dnevno ili po preporuci stručne osobe. Dobro protresti prije upotrebe.

Najbolje vrijeme za uzimanje je ujutro ili rano posljepodne. Za bolju apsorpciju možete ga uzeti na prazan želudac iako uzimanje za vrijeme ili nakon jela neće smanjiti njegovu učinkovitost.  Uzimanje proizvoda u kasnim u večernjim satima može uzrokovati privremeni višak energije koji bi mogao ometati vaš normalni raspored spavanja.

Dijabetičarima koji su skloni hipoglikemiji prepruča se uzimanje prije obroka.

Napomene: Čuvati od dohvata male djece. Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti. Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Važno je pridržavati se uravnoteženog i raznovrsnog načina prehrane te zdravog načina života.

Upozorenje:

Vitamin C u bilo kojoj formi može smanjiti djelovanje lijekova za razređivanje krvi. Doza vitamina C od 1000 mg ne preporuča se za dugotrajno uzimanje osobama sa dijabetesom.

Jedna od kontraindikacija za uporabu visokih doza vitamina C u dužem vremenskom periodu je nedostatak glukoza-6-fosfat dehidrogenaze (G6PD). To je naslijedio stanje u kojem pojedinac nema G6PD enzim. G6PD pomaže tijelu da funkcionira normalno i vrlo visoke doze vitamina C mogu dovesti do hemolitičke anemije. Nedostatak G6PD je izuzetno rijedak slučaj - ali uvijek treba biti provjeren prije uzimanja visokih doza vitamina C.  

Kod osoba s povišenim željezom takođe treba oprez kod određivanja viših doza jer vitamin C povećava apsorpcija željeza u tijelu, posebno u srcu gdje to može uzrokovati probleme.

Uvijeti čuvanja: Nakon otvaranja držati u hladnjaku i upotrijebiti u roku od 2 mjeseca.

 

SASTOJCI:

Voda, Vitamin C (u obliku natrij askorbata, kalij askorbata i askorbinske kiseline), emulgator: suncokretov lecitin sa 45% fosfatidilkolina, humektanti: glicerol, etanol ˂ 2,8%, antioksidans: prirodni vitamin E (d-alfa-tokoferol), prirodno sredstvo za konzerviranje: kalijev sorbat.

Proizvod sadrži Vitamin C - Quali® C, proizveden je u EU.

Načelo čistih sastojaka:

Proizvod ne sadži umjetne konzervanse, lecitn je prozveden od non GMO suncekreta, vitamin C (askorbinska kiselina) proizvedn je u EU.

 

Sastojci u dnevnoj dozi 5mlNeto% PU
Vitamin C (askorbinska kiselina) 1000 mg 1250 %
Natrij 87 mg      *
Kalij 51 mg  2,5 %
Pakiranje 250 ml
Nagradni bodovi 29,20
Zemlja porijekla Nizozemska

Vezani proizvodi