Ginko kapi Soria Natural

Biljne kapi bez alkohola

Cijena: 89,00 kn
Ginko kapi

Soria Natural Ginko je prirodni ekstrakt od listova biljke u biljnom glicerinu u obliku peroralnih kapi s priloženom kapaljkom. Ne sadržava alkohol, bojila, konzervanse ni bilo kakve dodatke.

 

Glavne značajke ekstrakta ginka:

 • doprinosi poboljšanju pamćenja
 • doprinosi normalnoj cirkulaciji kod stanja slabe periferne cirkulacije (hladni ekstremiteti ili trnci)
 • preporuka kod Alzheimerove bolesti
 • preporuka kod cerebrovaskularne insuficijencije

Smatra se prirodnim lijekom pri smetnjama u cerebralnoj cirkulaciji. Porijeklom iz Kine i Japana, poboljšava pamćenje jer poboljšava moždanu cirkulaciju na osnovi aktivnih izvora (terpentina i flavonoida) koji imaju antioksidativno djelovanje i poput prirodnog „čistaća“ smanjuje količinu štetnih slobodnih radikala, supstancija odgovornih za starenje stanica mozga i živčanog sustava.

Ova biljka koristi se za poboljšanje funkcije mozga i kao pomoć pri intelektualnim naporima. Pomaže i u stanjima povezanima sa smanjenim protokom krvi u mozgu, osobito u starijih ljudi, koja uključuju gubitak pamćenja, glavobolje, zujanje u ušima, vrtoglavice, teškoće u koncentraciji, poremećaje raspoloženja i poremećaje sluha. 

Pretpostavlja se da ekstrakt utjecajem na reološka svojstva krvi (uzrokuje dilataciju arterija, kapilara i vena te uz to inhibira agregaciju trombocita i smanjuje viskoznost krvi) poboljšava cirkulaciju u mozgu, rukama i nogama. Učinak djelatne tvari ekstrakta ginka na cirkulaciju u mozgu ima za posljedicu poboljšanje oslabljenih moždanih funkcija.
Kod oslabljene cirkulacije u vratnoj kralježnici ginkoflavonglikozidi pozitivno djeluju na poboljšanje sluha.Također pomažu kod simptoma oslabljene cirkulacije u rukama i nogama, ublažavajući gubitak osjeta, trnce, grčeve, obamrlost i osjećaj hladnoće i pečenja.
U bolesnika s intermitentnim klaudikacijama primijećeno je da ginko utječe na produljenje staze hodanja te ublažava bolove u mirovanju. Osim toga, ginko pozitivno djeluje na elasticitet vena te se može primijeniti kod hemoroida i varikoznih vena.

 

GINKO ekstrakt namjenjen je ublažavanju tegoba kod poremećaja venske i kapilarne cirkulacije i primjenjuju se u sljedećim slučajevima:

 • poremećaj moždane cirkulacije, koji se može očitovati slabljenjem moždanih funkcija i pridruženim simptomima kao što su vrtoglavica, šum u ušima, glavobolja, oslabljeno pamćenje, poremećaj koncentracije, nesanica, neraspoloženje i osjećaj straha
 • oslabljena cirkulacija u vratnoj kralježnici, koja se može očitovati oslabljenim sluhom
 • oslabljena cirkulacija u rukama i nogama koja se očituje sljedećim simptomima: gubitak osjeta, trnci, grčevi, obamrlost i osjećaj hladnoće i pečenja i dr.

Osim toga, GINKO biljni ekstrakt može se primijeniti kod hemoroida i varikoznih vena jer pozitivno djeluju na elasticitet vena.

 

UPUTE ZA UPOTREBU:

Odrasli ili adolescenti iznad 12 godina: savjetujemo dnevnu dozu od 1 ml (25 kapi) tri puta na dan, razrjeđeno u vodi. 

Dobro protresti prije uporabe. Čuvati van dosega djece.

Neto količina otopine: 50 ml. Proizvod može sadržavati talog, što ne utječe na njegovu kakvoću. Obzirom da je proizvod standardiziran na aktivne tvari, moguća su odstupanja u boji, okusu, mirisu i gustoći sadržaja.

Dodatak prehrani. Preporučene dnevne količine ne smiju se prekoračiti. Dodatak prehrani nije nadomjestak uravnoteženoj i raznovrsnoj prehrani.

Ne preporučuje se uzimati s lijekovima i kod poremećaja zgrušavanja krvi. Ne preporučuje se trudnicama, dojiljama i djeci.

 

SASTOJCI:

U 3 ml - glicerin, pročišćena voda, liofilizirani ekstrakt iz lista Ginka (Ginkgo biloba L.) (80mg), γ-ciklodekstrini, α-ciklodekstrini

 

Aktivni sastojci u preporučenoj dnevnoj dozi: Flavonoidi 4,0 mg u 3 ml kapi

 • biljka iz ekološkog uzgoja u kojem nisu korišteni pesticidi, herbicidi ili anorganska gnojiva
 • ne sadrži boje, konzervanse ni alkohol
 • ne sadrži dodani šećer
 • veganski proizvod
Pakiranje 50 ml
Nagradni bodovi 0,89
Zemlja porijekla Španjolska