Cejlonski cimet Libensbaum

Mljeveni cejlonski cimet iz organskog uzgoja, vrhunske arome i mirisa.

Cijena: 26,00 kn
Cejlonski cimet

Ovaj mirisni začin neizostavan je u pripremi blagdanskih slastica. Omiljeni je začin koji se upotrebljava u raznim slasticama kao što su savijače, baklave, kompoti, džemovi, ali i kao dodatak raznim napicima. Malo cimeta je dovoljno da griz ili omiljena jutarnja kaša dobiju sasvim drugačiji okus. Ovaj aromatični začin, specifičnog mirisa i arome se koristi u mnogim svjetskim kuhinjama, a posebno u ayurvedi, zbog svojih blagotvornih nutritivnih svojstava. Cejlonski cimet se dobiva iz drveta Cinnamomum verum koje raste na Šri Lanki.

 

SASTOJCI:

cejlonski cimet, ekološki uzgoj. Sadrži gorušicu i celer u tragovima.

 

Ekološki vs. konvencionalni začini

Organske začine karakteriziraju visokokvalitetni sastojci izuzetnih aroma, boja i tekstura. Sadrže veću količinu hlapljivih ulja te duže zadržavaju svježinu zbog korištenih načina uzgoja i proizvodnje. Naime, sve sirovine prolaze stroge kontrole kvalitete i to ne samo organskog uzgoja, već i tehnologije proizvodnje sve do pakiranja i transporta.

Za razliku od organskih, većina konvencionalnih začina podvrgnuti su toksičnom djelovanju raznih pesticida i herbicida tijekom uzgoja kao i kemijskim dodacima koji se dodaju u fazi čuvanja, u svrhu očuvanja svježine. Također, rutinski se izlažu ionizirajućem zračenju koje se koristi kao metoda sterilizacije. Konvencionalni začini mogu sadržavati i  konzervanse, pojačivače okusa ili genetski modificirane sastojke.

Upravo zbog velike razlike u kvaliteti organskih i konvencionalnih začina, važno je odabrati one s eko certifikatom ako želiš iskoristiti terapijska svojstva prirodnih začina.

Pakiranje 50 g
Nagradni bodovi 0,26
Zemlja porijekla Madagaskar