Brašno boljeg lana Matičnjak - Ivo Bačlija

Brašno podlanka je uz proteine i vlakna dobar izvor omega 3-6-9 i vitamina E za razliku od brašna običnog lana.

Cijena: 12,00 kn
Brašno boljeg lana

Brašno podlanka je izuzetno stabilno brašno zbog prirodnog tokoferola (vitamina E).

Sve se više govori o prehrani sirovom hranom. Za razliku od običnog brašna pšenice, raži, zobi, kukuruza i uopće žitarica, ovo brašno se dobiva kao nusproizvod hladnog prešanja ulja iz uljarice cameline sative-podlanka. Njega ne moramo termički obrađivati kao brašna od žitarica što je nutritivno jako dobro, ona naravno ne sadrže gluten, a sadrži puno više proteina i vlakana u odnosu na klasično brašno. Kao što hladno prešano ulje dobiveno iz ove uljarice cameline - protuupalno tako i ovo brašno ako ga iskoristite u zdravom nekuhanom obroku, doručak, večera, smoothie, shake, umiješanih u jogurt, kefir, imaju svoju određenu funkciju, a to je da nas opskrbe proteinima, vlaknima i značajnim količinama omega 3-6-9 višestruko nezaisćenim masnim kiselinama.

Osnovno djelovanje ovog brašna od uljarica je temeljito čišćenje probavnog sustava, koji nam ukoliko nešto nije uredu neprekidno signalizira da se pobrinemo i uklonimo nedostatke koji mu onemogučavaju pravilan rad i funkciju. Simptomi koji prate nedovoljno dobar rad crijeva su loša probava, umor, smanjena koncentracija, nagle promjene raspoloženja, urin intenzivnog mirisa, nesanica, suha koža, problemi s kosom i noktima, pojava akni, pa i upala mišića. Kroz naš životni vijek organizam opteretimo sa prosječno barem pedeset tona hrane i 50 tisuća litara tekućine od kojih barem pola čine četiri bijela otrova, što znači da se u trbuhu nataloži 15 kilograma fekalnih naslaga i toksičnog otpada koji truju našu krv i nanose organizmu nepopravljivu štetu. Da bi izbjegli neugodan klistir crijeva čišćenje obavite neinvazivnom metodom čišćenja brašnom boljeg lana (Camelina sativa- iz porodice krstašica, kelj).

Doručak kao lijek

U dva decilitra kefira umiješate po jednu žličicu brašna boljeg lana-cameline sative, brašna Piskavice Plus i žličica brašna crnog kima. Na ovaj način ne preskačete doručak ali ipak zamjenom svježeg sira kefirom unosite manje kalorija a za sve ostale potrebne nutrijente pobrinut će se ove tri žličice praha odnosno brašna. To nije malo jer će vamžličica brašna crnog kima zbog sadržanog timokinona omogučiti disanje punim plućima jer timokinon širi plućne alveole što dovodi do puno brže eliminacije toksina i kroz ovaj važan organ (i tako rasterećuje crijeva i probavu). U žličici brašna boljeg lana (Camelina sativa) dobit ćete puno protuupalne alfalinolenske višestruko nezasićene masne kiseline, puno vlakana pa čak i nešto gamalinolenske kiseline te bitne EPA-e i DHA-e koje ste dosad mogli naći samo u ribljem ulju u kojem nažalost uvijek ima više ili manje štetne žive. Žličica Piskavice Plus smanjit će glikemijski indeks ovog obroka i sprječiti napadaj gladi, tako da ćete i sa ovim reduciranim doručkom lako izdržati do ručka i za ručkom manje pojesti. Sve ovo također godi jetri i gušterači. Ako i malo šetate Piskavica će vam zategnuti mišiće, grejp iz ovog pripravka će vas zajedno sa timokinonom iz crnog kima riješiti dosadnim gljivica i bakterija pa čak i candide, Maca kao adptogen će povećati vitalnost i izdržljivost, kurkuma će smanjiti upale  i depresiju, opna crnog grožđa će ovaj obrok obogatiti antioksidansima prije svega resveratrolom, posije zobi će poboljšati probavu i obogatiti naš organizam selenom i betaglukanom, a sikavica će nam očistiti jetru i popraviti raspoloženje. Napominjemo da je jedino ovaj oblik sjemenki boljeg lana (Cameline sative- kelj) toliko bogat E vitaminom da za razliku od sjemnki običnog lana ne oksidira čak ni u samljevenom obliku (nekoliko puta smo napominjali da je kupovina mljevenog maka, oraha, lana i sl. zapravo kupovina mačka u vreći jer ta sjemena brzo oksidiraju i stvaraju jako štetne slobodne radikale).

Pakiranje 500 g
Nagradni bodovi 0,12
Zemlja porijekla Hrvatska

Pomaže pri tegobama


Vezani proizvodi