Bitter Melon Gorka dinja Solaray

Prirodni inzulin za zdravlje i dugovječnost

Cijena: 168,00 kn
Bitter Melon Gorka dinja

Šećerna bolest je jedna od najčešćih bolesti u razvijenim i zemljama u razvoju, a bolest sve više raste u mnogim dijelovima svijeta. To je sindrom poremećenog metabolizma, obično zbog kombinacije nasljednih i okolišnih razloga, što je rezultiralo abnormalno visokim razinama šećera u krvi (hiperglikemija). Procijenjeno je da 30% bolesnika sa šećernom bolešću koriste neke oblike komplementarne i alternativne medicine koja uključuje upotrebu biljaka i ostalih dijetetskih dodataka prehrani. Jedna biljka koja je dobila najviše pozornosti zbog svojih antidijabetičkih svojstava je gorka dinja (Momordica charantia), također zvana gorka tikva ili karela.

Gorka dinja je cvatuća loza iz porodice Cucubitaceae. To je tropska biljka koja se naširoko uzgaja u Aziji, Indiji, istočnoj Africi i sjevernoj Americi.

To je višegodišnja penjačica koja najčešće naraste do 5 metara visine i rađa duguljaste plodove bradavičaste površine, a svaki čvor loze ima dlanasto iscjepan list i viličaste vitice te žute mirisne cvjetove. Nezreo plod je zelene boje te sazrijevanjem žuti te se rastvara na tri dijela te otpušta brojne crvene sjemenke. Svi djelovi ove naizgled neugledne biljke su jestivi , no izuzetno su gorki. Korisna je ljekovita i prehrambena biljka za ljudsko zdravlje i jedna od najobečavajućih biljaka za dijabetes.

To je moćna biljka prepuna nutrijenata sastavljena od kompleksne palete blagotvornih komponenti koje mogu svoja ljekovita svojstva ispoljiti zasebno ili zajedno (više od 225 njih). One uključuju bioaktivne kemikalije, vitamine, minerale i antioksidante koji svi doprinose izvanrednoj mnogostranosti u tretiranju širokog spektra zdravstvenih stanja. Plod sadrži visok udio vitamina C, Vitamina A, vitamina E, vitamina B1, B2 i B3 te također i vitamina B9 (folati). Kalorijska vrijednost lista, ploda i sjemenki je 213, 241 i 176 Kcal/100 g. Njen plod je također bogat mineralima koji uključuju kalij, kalcij, cink, magnezij, fosfor i željezo te je također i dobar izvor dijetalnih vlakana. Sve navedeno ju također čini idealnom biljkom koja također doprinosi zdravom gubitku te održavanju zdrave težine.

 

UPUTE ZA UPOTREBU:

uzimati 1 kapsulu dnevno (uz obrok ili čašu vode) ili po preporuci stručne osobe.

Napomene: Čuvati od dohvata male djece. Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti. Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani.

Upozorenje: Potrebno je prije uzimanja dodatka prehrani posavjetovati se s liječnikom ili stručnom osobom. Nije za trudnice, dojilje i djecu. Ne preporučuje se osobama s nedostatkom glukoza-6-fosfat dehidrogenaze. Ovaj proizvod može smanjiti razinu glukoze u krvi. Doze oralnih hipoglikemika ili inzulina kao lijekova moraju biti prilagođeni u dogovoru s liječnikom. Ne koristiti ako zaštitna ovojnica ispod čepa nedostaje ili je oštećena.

Uvjeti čuvanja: na suhom i tamnom mjestu na temperaturi do 25°C.

 

SASTOJCI:

gorka dinja, biljna celulozna kapsula, emulgator celuloza.

 
Sastojci u preporučenoj dnevnoj dozi (=1 kapsula):Neto količina: 30 veg. kapsula
Gorka dinja (Momordica charantia) (ekstrakt ploda)
(osigurava 500 mg (10%) gorkih tvari, uključujući karantin)
500 mg
Pakiranje 30 kapsula
Nagradni bodovi 1,68
Zemlja porijekla SAD

Pomaže pri tegobama