Moqui kuglice

Moqui kuglice

Jako se malo zna o porijeklu Moqui kuglica. U SAD-u većina njih potječe od Navajo pješčenjačkih formacija u državi Utah. Postoje tri drugačija sloja Navajo pješčenjaka. U područjima gdje je postojao dokaz o vrlo malo podzemne vode pronašli su sitne željezne sfere oko zrna pijeska razdvojene na udaljenosti od 5 do 8 cm. Na području s puno podzemne vode, sfere su se udružile u gustim površinama željeznog oksida / pijeska. U međuslojevima se nalaze Moqui.

Uglavnom su to glatki, eliptični ili okrugli oblici zbijenog pješćenjaka oklopljenog ljuskom hematita (željezna ruda). Zovu ih još "Moqui loptice", "kuglice groma" ili "šamansko kamenje" i dolaze u raznim veličinama, od veličine pikule do bejzbol lopte.

Analiza Moqui kuglica pokazala je da su 15,2 % željezo, 83 % silicij, elementi od 0,01 do 0,1 %: aluminij, mangan, zink, titan, magnezij, kalcij, natrij, kalij, cirkonij, barij; elementi u tragovima: olovo, bakar, vanadij, krom, nikal, kobalt i srebro

Nazvani su po Moqui Indijancima koji su prebivali na zemlji gdje su nađene kuglice.

Pronađene su tijekom iskopavanja drevnih ruševina diljem svijeta, neki arheolozi vjeruju da su ih stoljećima koristili šamani i drugi mistici. Postoje različite teorije kako su formirane. Neki geolozi vjeruju da su nastale prije 130 do 155 milijuna godina.

Prema izvorima na Hopi jeziku riječ "moqui" znači "onaj koji je otišao (preminuo)". Legenda kaže da su se preminuli preci Hopi Indijanaca jugozapadnog SAD-a igrali s tim "kuglicama" navečer kada su duhovi smjeli posjetiti zemlju, međutim kada bi izašlo sunce morali su se vratiti u raj, ali su za sobom ostavljali kuglice kako bi njihovi bližnji znali da su sretno i dobro.

Moqui kuglice dolaze u paru. Kuglica negativnog polariteta je ženska energija, a kuglica pozitivnog polariteta je muška energija. Vizualno se često teško razlikuju, jer nije pravilo da je grublja i robusnija kuglica muške energije, pa je ponekad polaritet potrebno utvrditi viskom. Na naše energetsko polje, auru i cijeli organizam djeluju izvrsno htjeli mi to ili ne.

Prožimajući naš organizam čistom, usklađenom energijom u nama spajaju sve ono što treba biti skupa i dovode u ravnotežu našu mušku i žensku energiju.

Moqui kuglice ili šamansko kamenje donose znanje drevnih vremena. Jako stimuliraju chi energiju, životnu energiju. Pokreću sve čakre. Stvaraju ravnotežu yin i yang energije u našem tijelu. Dovode nas u kontakt s našom tjelesnom prirodom. Pomažu nam pokrenuti se, izvrsne su za uzemljenje i centriranje.

Imaju veliku zaštitnu ulogu kod raznih psihičkih napada i raznih drugih sila koje nam remete ravnotežu.

Moqui kuglicama odgovara sunce, pun mjesec i društvo kristala.

Ako su u paru, nije ih nikada potrebno energetski čistiti, prazniti ili puniti, jer se to događa automatski u društvu kuglice suprotnog polariteta. Ako vam se Moqui kuglice fizički zaprljaju, slobodno ih operite čistom vodom, kao što ih kiša opere u njihovom prirodnom staništu, a zatim ih obrišite pamučnom krpom i stavite na sunce.

Moqui kuglice ne dolaze s certifikatom i prilično im je povoljna cijena. Međutim, govori se da će uskoro područje na kojemu se nalaze postati zaštićeno područje, što bi u bliskoj budućnosti moglo znatno promijeniti cijelu situaciju oko njihove dostupnosti i cijene.