Triptobel Neuronutricija

Triptofan je važna aminokiselina, prekursor serotonina, melatonina i niacina.

Cijena: 89,00 kn
Triptobel

Koristi se za ublažavanje depresije, nesanice, nervoze i poteškoća kod mršavljenja te drugih srodnih tegoba.

Brojne studije pokazale su da L triptofan koristi kod poboljšanja razine serotonina koji igra ulogu kod depresije, tjeskobe, poremećaja apetita i raspoloženja. Sam serotonin ne može prijeći krvno moždanu barijeru tako da jedino suplementacija L triptofanom ili hidroksitriptofanom može utjecati na povećanje razine serotonina.

Mnogi pojedinci uzimanjem većih količina ugljikohidrata u stanjima stresa, depresije ili tjeskobe (primjer: čokolada) kratkoročno djeluju na razinu serotonina ali pritom razvijaju pretilost i rizik od dijabetesa. Nadoknada L triptofanom poboljšava psihološko stanje bez spomenutih rizika.

Pedesetih godina prošlog stoljeća studije sa L triptofanom su pokazale blagotvorno djelovanje na depresiju bez ikakvih nuspojava.

L triptofan također djeluje kod sezonskog poremećaja raspoloženja (SAD).

Kod blage nesanice triptofan potiče pospanost i dobru kvalitetu spavanja.

Situacije koje mogu stvoriti potrebu za hranom bogatom L triptofanom:

 • depresija
 • tjeskoba
 • nervoza
 • nestrpljivost
 • impulzivnost
 • poteškoće koncentracije
 • loša kontrola ljutnje
 • debljanje
 • prejedanje (posebno ugljikohidratima)
 • nesanica
 • pomoć kod mršavljenja
 • pomoć kod prestanka pušenja

Važan faktor kod odabira L triptofana kao dodatka prehrani je njegova odlična podnošljivost i pomanjkanje razvoja tolerancije kod duljeg uzimanja.
Doze L triptofana se kreću oko vrijednosti od 1 g i iste su najzastupljenije.

TRIPTOBEL je dodatak prehrani. Sadrži nutricione elemente, vitamine B kompleks te aminokiselinu L triptofan. Djelovanja koja su opažena su slijedeća:

 • sedativno (smirujuće) djelovanje
 • stabilizacija (uravnoteženje) i elevacija (podizanje) raspoloženja

TRIPTOBEL može biti sigurna alternativa uzimanju kemijskih sedativa i antidepresiva.
Sve medikamente treba uzimati kritično, realno sagledati situaciju i za sebe izabrati najbolje za zdravlje. Ako je neki lijek ili ljekovito sredstvo dobro za neku osobu, pojavit će se pozitivni pomaci u zdravlju.
Skidanje sa kemijskih lijekova za psihičku sferu nije bezazleno i treba se činiti polako. Ukoliko dođe do problema odmah se javiti liječniku! Neće moći svi bolesnici zamijeniti klasične psihotropne lijekova sa TRIPTOBELOM. Treba biti oprezan da se bolest ne bi pogoršala. Kemijski lijekovi su također povremeno vrlo dobri za liječenje psihičkih problema i za neke bolesnike su imperativ, ali kada god se može treba pribjeći prirodnim preparatima.

Moguće nuspojave su:

 • lagani pritisak u želucu ako se uzme na prazan želudac posebno kod doze od 3 kapsule
 • mekša stolica na početku uzimanja preparata. Isto se gubi nakon adaptacije crijeva na preparat. Prema našem opažanju ove nuspojave javljaju se u oko 2% slučajeva.

Uputno je uzimati TRIPTOBEL sa nešto hrane. Ukoliko se jednokratno uzmu 3 kapsule, uzeti sa više hrane. Obrok bogat mesom koje sadrži puno bjelančevina može kompetirati sa resorpcijom aminokiseline L triptofana što može umanjiti djelovanje TRIPTOBELA. O tome treba voditi računa pa dati prednost salatama, juhi ili varivu ili škrobnim namirnicama kako bi se izbjegla ova pojava.

 

UPUTE ZA UPOTREBU:

Za poticanje raspoloženja: uzeti 3x2 kapsule na dan (što iznosi 3x300 mg L triptofana).
Za poticanje spavanja: uzeti 2-3 kapsule odjednom jednokratno prije spavanja.
Za poticanje opuštanja i prije nastupa: uzeti 3 kapsule odjednom u najviše 2 navrata u razmaku od 2 sata.
Za potporu kod procesa redukcije tjelesne težine (može djelovati na tjeskobu gladovanja): uzeti 3x2 kapsule na dan.

Nakon uzimanja TRIPTOBELA, cca. pola sata nakon, počinje sedativno (smirujuće) djelovanje TRIPTOBELA. Ono traje oko 1-2 sata. Nakon toga dolazi do pojave stabilizacije ili elevacije raspoloženja koje traje još oko 1-2 sata a sve do nove doze TRIPTOBELA. Ukoliko netko želi uzeti Triptobel za umanjenje treme onda neka prije nastupa isproba preparat kako bi vidio da li je sedativno djelovanje možda prejako što može izazvati poteškoće koncentracije. Također vrijedi i za ispite.

Upozorenje: nemojte uzimati L triptofan zajedno sa 5HTP ili antidepresivnim lijekovima koji također podižu razinu serotonina u mozgu a bez savjeta liječnika.

Predostrožnosti: nemojte prekoračiti preporučenu dnevnu dozu. Ovaj preparat je dodatak prehrani i ne može zamijeniti uravnoteženu prehranu. Pohranite podalje od dohvata djece, izvora topline i vlage. Ako ste trudni, dojite ili imate bilo kakav zdravstveni problem kontaktirajte liječnika.

Pakiranje 60 kapsula
Nagradni bodovi 0,89
Zemlja porijekla Hrvatska

Vezani proizvodi