Sena maska za kosu Himalayan

Prirodna maska za kosu

6,50 €
48,97 HRK
Sena maska za kosu

Upotreba sene (Cassia obovata) datira iz drevnog Egipta gdje su lišće i plodovi bili korišteni u ljekovite svrhe, a u ajurvedi se tradicionalno koristi protiv lišaja i akni te kao laksativ. Tropsko i suptropsko područje njeno je prirodno stanište gdje raste kao grm ili manje drvo sa jarko žutim cvijetovima. 

Zbog sličnog djelovanja na kosu i vlasište kao i kana, sena je također poznata pod nazivom "bezbojna kana".

Izblijeđenoj, masnoj i iscrpljenoj kosi daje volumen, čini je gustom i svilenkastom dajući joj mladoliku zlatnu boju. Zbog antiseptičkih i antifunginalnih svojstava iznimno je dobra protiv peruti i odličan regenerator za kosu i vlasište, a može se koristiti i za tretiranje kožnih iritacija i upala kožice noktiju. Regenerira i povećava obujam kose već nakon prvog korištenja.

Sena nije boja za kosu, ali zbog blagog žutog pigmenta pomiješana s limunovim sokom tradicionalno se koristi za tretiranje sijede kose.

 

UPUTE ZA UPOTREBU:

Prah pomiješajte s vodom dok ne dobijete smjesu gustoće jogurta. Smjesu nanesite ravnomjerno i obilno na kosu i vlasište, omotajte prozirnom folijom i ostavite da djeluje sat vremena. Nakon toga isperite senu i kosu operite šamponom. Za kosu dužine ramena potrebno je 100 g praha, a do sredine leđa 200 g. Zbog antiseptičnih i antifunginalnih svojstava iznimno je dobra protiv peruti i odličan je regenerator, a može se koristiti i za tertiranje kožnih iritacija i upalu kožice noktiju. Regenerira i povećava obujam kose već nakon prvog korištenja.

Pakiranje 100 g
Nagradni bodovi 6,50
Zemlja porijekla Indija