Pahuljice 3 vrste žitarica Holle

Prikladno za dojenčad od 6. mjeseca starosti.

Cijena: 27,00 kn
Pahuljice 3 vrste žitarica

Prerađena hrana na bazi žitarica. Pahuljice spravljene od integralnih žitarica (riža, kukuruz i proso) u lako probavljivom obliku prikladnom za bebe. Važno je naglasiti da su u pahuljicama u velikoj mjeri sačuvani svi hranjivi sastojci.

Prosječne hranjive vrijednosti na 100 g/ml
Energetska vrijednost 1640 kJ /387 kcal
Masti 2.8g
..od kojih zasićene masne kiseline 0.6g
Ugljikohidrati 80.3g
..od kojih šećeri 0.7g
Bjelančevine 8.6g
Sol 0.005g

Thiamin 1.36 mg

 

UPUTE ZA UPOTREBU:

Jednostavna priprema bez kuhanja.

Kao hrana za dojenčad od 6. mjeseca starosti.

Priprema s organskim dojenačkim formulama: Pripremite 170 ml odabrane dojenačke formule (u skladu s uputama). Uliti pripremljenu dojenačku formulu u zdjelicu i pomiješati s 18g pahuljica od 3 vrste žitarica (otprilike 5 jušnih žlica). Ohladiti na približno 37°C. Priprema s mlijekom i vodom: prokuhati 100ml vode i 100ml punomasnog mlijeka i ohladiti na približno 50°C. Uliti u zdjelicu i umješati 25g pahuljica od 3 vrste žitarica (otprilike 5 jušnih žlica). Ohladiti na približno 37°C.

Priprema s priprema s vodom: prokuhati 200ml vode i ohladiti na približno 50°C. Uliti u zdjelicu i umiješati 25g pahuljica od 3 vrste žitarica (otprilike 5 jušnih žlica) i dodati 1 čajnu žličicu jestivog ulja. Ohladiti na približno 37°C.

Priprema s majčinim mlijekom: promiješati 25g (otprilike 5 jušnih žlica) pahuljica od 3 vrste žitarica sa 130ml toplog majčinog mlijeka. Da bi se sačuvale vrijedne hranjive tvari iz majčinog mlijeka – ne podgrijavati na temperaturi iznad 40°C.

Priprema kao voćna ili povrtna kašica: promiješati 20g pahuljica od 3 vrste žitarica (otprilike 4 jušne žlice) sa 100g voćne kašice iz staklenke ili voćne kašice od svježeg voća te dodati jednu čajnu žličicu jestivog ulja. Dodati otprilike 90ml prokuhane i ohlađene vode na približno 50°C. Kao alternativu možete upotrebiti 160g tople povrtne kašice iz staklenke i dodati 2 čajne žličice jestivog ulja.

Napomene: Slijediti upute jer samo pravilno doziranje će osigurati sve potrebne hranjive sastojke vašem djetetu. Uvijek koristiti svježe pripremljenu hranu. Ne koristiti ostatke. Ne podgrijavati u mikrovalnoj pećnici (postoji mogućnost pregrijavanja). Uvijek provjerite temperaturu kašice prije hranjenja (optimalno 37°C). / Obratite posebnu pozornost na dentalnu higijenu nakon što djetetu izraste prvi zub. Preporuka proizvođača: kod pripreme sa svježim mlijekom preporučuje se dodati 2 jušne žlice voćnog soka bogatog vitaminom C za poboljšanu apsorpciju željeza. Kod pripreme bez mlijeka kašica gotovo ne sadrži masti stoga se u tim slučajevima preporučuje dodati 1-2 čajne žličice jestivog ulja. / 1 jušna žlica pahuljica = otprilike 5g

 

SASTOJCI:

cjelovito rižino brašno 70%, kukuruzno brašno 20%, cjelovito brašno od prosa 10%, tiamin (sukladno zakonu).  Iz ekološkog bio-dinamičkog uzgoja . Ne sadrži gluten. Bez dodanog šećera. Sadrži prirodno prisutne šećere.

Pakiranje 250 g
Nagradni bodovi 0,27
Zemlja porijekla Njemačka

Vezani proizvodi