Ocat od meda Ekomedo - Damir Ban

Ocat od meda Ekomedo

Cijena: 34,00 kn
Ocat od meda

Ocat  od meda smatran je od davnina čudesnim eliksirom za duži i zdraviji život. Preporučuje se popiti svakodnevno ocat od meda za regulaciju probave i očuvanje zdravlja.

Ocat od meda je prirodan i bogat izvor brojnih vitamina i minerala, a sadrži više od 93 različitih tvari. Samo jedna žličica octa od meda sadrži dostatnu količinu vitamina, minerala, enzima, aminokiselina, hranjivih tvari, pektina i betakarotena. A niz znanstvenih istraživanja pokazalo je da betakaroten smanjuje rizik od raka i pospješuje imunološki sustav u organizmu, dok pektin ima tu sposobnost da pomaže tijelu u sprječavanju kardiovaskularnih bolesti i reducira kolesterol.

Ocat od meda poboljšava metabolizam, pomaže digestiju, suzbija upalu uha, pomaže osjetljivoj koži u borbi protiv gljivica, drži ju sjajnijom, a starijoj koži pomaže u nestajanju staračkih pjega.

Daje sjaj kosi, olakšava noćne mišićne grčeve i napetost umornih mišića, a zbog kalcija kojeg sadrži pomaže u borbi protiv osteoporoze. Ocat od meda pospješuje funkcije srca i krvožilnog sustava te smanjuje tlak. Olakšava probleme s mjehurom, umiruje kašalj i prehladu. Njime se tretiraju žuljevi, možete njime mazati mjesto pčelinjeg uboda. 

Okus i aromu octa od meda možemo još popuniti ako mu dodamo cijelih češnja češnjaka i grančicu svježeg ružmarina koji će se izvrsno slagati uz jela sa roštilja i ribu.

Možemo ga koristiti kao dodatak raznim marinadama, a naročito u mariniranju mesa divljači, pa do umaka za salate gdje se izvrsno dopunjuje sa zimskim salatama ili još bolje sa salatama od samoniklog bilja.

Pakiranje 250 ml
Nagradni bodovi 0,34
Zemlja porijekla Hrvatska