Med sa ciklom Ekomedo - Damir Ban

Prirodni je proizvod pčela nastao od kombinacije meda i svježeg, hladno iscijeđenog soka od ekološki uzgojene cikle.

Cijena: 67,00 kn
Med sa ciklom

Ekomedo med sa ciklom prirodni je 100 % proizvod pčela nastao od kombinacije Ekomedo zagorskog bagremovog  meda i svježeg, hladno iscijeđenog soka od ekološki uzgojene cikle, proizvedene na vlastitom imanju. Bagremov med općenito, zbog svojeg omjera u sastavu šećera, a u kojem uvelike prevladava fruktoza (voćni šećer) te zbog svojeg blagog i prijatnog mirisa najpogodniji je za korištenje kao jedna od dvije komponenti potrebnih za stvaranje Ekomedo meda sa ciklom.

Cikla je jedinstvena zbog visokog sadržaja antikancerogenih tvari, karetenoida, folne kiseline, antioksidanata, … i ima mnoga ljekovita svojstva.

Ekomedo med sa ciklom dobiva se na najbolji i najprirodniji mogući način – izvrcani med i svježi sok pomiješani u omjeru 1:1 dodaju se pčelama preko hranilice – tako da taj unos imitira unos nektara iz prirode. Pčele taj unos deponiraju u sače i prerađuju u med. Prilikom konverzije pčele za svoje potrebe utroše i do 75 % početnog volumena, ali je zato u gotovom proizvodu sadržaj mikroelemenata i nutrijenata multpliciran!

Ovakav način dobivanja je najkompliciraniji i najskuplji način dobivanja meda sa ciklom, ali garantirano je i daleko najbolji po pitanju ljekovitih i organoleptičkih svojstava krajnjeg produkta.

Karakteristike Ekomedo meda sa ciklom

Ekomedo med sa ciklom proizveden je kao 100 % pčelinji proizvod- isključivo u košnici.

Ekomedo med sa ciklom nema karakterističan okus i miris cikle i zato je prihvatljiv za konzumiranje čak i onkološkim bolesnicima koji imaju reflaks gadljivosti na miris i okus svježe cikle. Na tržištu nije moguće pronaći med sa ciklom koji ima veći udio soka cikle u svojem sastavu.

Ljekovitost Ekomedo meda sa ciklom

Svaki narod ima svoje tradicionalne načine liječenja. To su plodovi stoljetnih i tisućljetnih iskustava koja, na žalost, nepovratno odlaze u zaborav isključivo zbog ekonomske snage i moći koju ima farmaceutska industrija jer rijetko kada moderna medicina priznaje snagu i moć tradicionalnoj, ali ipak ne postoje podijeljena mišljenja o ljekovitosti cikle – i narodna i moderna medicina znaju za njezinu učinkovitost i vrijednost.

Njezine sastavnice su toliko moćne i potentne da značajan broj izliječenih onkoloških bolesnika vjeruje da upravo cikla bila možda i presudan faktor u njihovom izlječenju i remisiji. Pored dokazane terapijske i kurativne djelotvornosti cikle još je i jača ona preventivna. Konzumacijom Ekomedo meda sa ciklom u svoje tijelo unosite istinsku panaceu dugovječnosti i zdravlja.    

 

EKOMEDO PČELARSTVO , OPG Damir Ban je jedino hrvatsko ekološko pčelarstvo sa eko nadzorom i certifikatom priznatom u EU i čitavom svijetu, zato jer Austria Bio Garanti koja nas kontrolira ima reference koje su prihvaćene globalno za razliku od hrvatskih certifikacijskih kuća, koje su manje više priznate samo na nacionalnom nivou.

Pčelinjaci: Balordin dolac i Bater, Novi Vinodolski, Lubenice, otok Cres, Stubica, Vrbovsko, D. Podgora, PP Medvednica, Leponice, Fužine

U košnicama za liječenje pčela koriste se samo prirodne organske kiseline, eterična ulja i ljekovite čajeve. Satne osnove izrađene su iz vlastitog voska. Košnice su bojane ekološkim bojama. Med i ostali pčelinji proizvodi nikada ne dolaze u kontakt sa korodirajućim ili patinirajućim metalima jer je sva pčelarska oprema za vrcanje i obradu, kao i posude za čuvanje pčelinjih proizvoda od inoxa - nehrđajučeg prehrambenog čelika i od stakla.

Pakiranje 150 ml
Nagradni bodovi 0,67
Zemlja porijekla Hrvatska

Pomaže pri tegobama