Matcha prah Orgona Superfood

Matcha je japanski premium zeleni čaj u prahu kakav se stoljećima koristi u japanskim čajnim ceremonijama.

Cijena: 164,00 kn 147,60 kn
Matcha prah

Matcha je snažan antioksidans s detox učinkom.

Organski prah japanskog matcha čaja bogat je vitaminom C koji doprinosi normalnoj funkciji imunološkog sustava kao i stvaranju kolagena za normalnu funkciju krvnih žila, te vitaminima A, K i B6. Bogat je mineralima magnezijem, kalcijem, željezom, kalijem, cinkom i bakrom.

Listići zelenog čaja za proizvodnju matche se beru nekoliko tjedana prije klasičnog vremena berbe, isključivo s grmova koji su skriveni od izravne sunčeve svjetlosti. Ovim postupkom se između ostalog potiče sinteza klorofila i povećava razina aminokiselina, prvenstveno L-teanina. Listići se ubiru isključivo ručno, nakon čega se pare i suše te se na kraju kamenim mlinom melju u fini prah. Za razliku od drugih vrsta zelenog čaja koji mogu odstajati pripremljeni, matcha čaj se uvijek pije svježe pripremljen te ga odlikuje prirodno slatkasti okus.

 

UPUTE ZA UPOTREBU:

dodajte jednu jušnu žlicu matcha praha u šalicu, dodajte žlicu hladne vode i pomiješajte pjenjačom ili žlicom (idealno pomoću pjenjače od bambusa). Dodajte toplu ili hladnu vodu ili biljni napitak po želji i uživajte! Matcha prah možete dodati i u smoothie.

 

SASTOJCI:

100 % matcha zeleni čaj u prahu*. *ekološki uzgoj

Prosječne hranjive vrijednosti na 100 g/ml
Energetska vrijednost 1311 kJ/311kcal
Masti 5.3 g
..od kojih zasićene masne kiseline 0.7 g
Ugljikohidrati 31.9 g
..od kojih šećeri 0 g
Bjelančevine 30.6 g
Sol 0 g

Pakiranje 100 g
Nagradni bodovi 1,64
Zemlja porijekla Japan

Napomena: Rok valjanosti: 15.01.2019.

Pomaže pri tegobama