Maslačak BIO Nat & Form

Prirodno potiče eliminaciju toksina

Cijena: 126,00 kn
Maslačak BIO

Proizvođač Nat & Form dizajnira i proizvodi dodatke prehrani visoke izvrsnosti. S 20 godina stručnosti, brand se temelji na strategiji usredotočenom na poštivanju okoliša i ljudi. Proizvodnja je organizirana na način da minimizira upotreba prirodnih resursa i stvaranje štetnih emisija. Izabirući prirodne proizvode, sortirajući otpad i poštujući odgovorne proizvodne standarde, tvrtka se zalaže za dugo održiv razvoj. Izabravši prodaju jako širokog spektra biljaka, imaju pozitivan utjecaj na očuvanje biljne raznolikosti širom svijeta i pridonose očuvanju lokalnog ecosistema. Kombiniranje prirodnosti, kvalitete, transparentnosti i performansi Nat & Form proizvodi udovoljavaju najstrožim zahtjevima francuske farmakopeje.
Od neodoljive kvalitete, kako u smislu prirodnosti korištene sirovine, certificiranog organskog, tako i učinkovitosti, ovaj dodatak prehrani također pokazuje predanost ekološkoj odgovornosti.

Svjesni odgovornosti prema potrošaču, posvetili su jednaku količinu pažnje biranju prirodnih proizvoda, kao i provođenju terapeutskog testiranja, biranju galenskih oblika i pakiranju našh proizvoda.

Svake godine, više od 200,000 testova je provedeno u svim proizvodnim fazama, od izbora sirovog materijala do pakiranja.

Što se tiče pakiranja, naši proizvodi se mogu identificirati serijskim brojem u skladu sa zakonskom regulativom, što odgovara datumu proizvodnje i upotrebljenom sirovom materijalu.

Zahvaljujući tom sistemu sljedivosti, potrošač može provjeriti, potpuno transparenstno, analize proizvoda na web stranici: www.atlantic-nature.fr

 
 
Maslačak je tradicionalna biljka i priznaje se stoljećima kao ljekovita zbog svog bogatog sastava, pogotovo vitaminima i mineralima koji su neophodni za organizamza. Bogat je vitaminima A, C, K, B6, tiaminom i folnom kiselinom, a mineralima magnezijem, željezom, kalijem i kalcijem.

Maslačak se nekada spontano koristio u borbi protiv umora ili kao čistač od viška hrane koja se nakupi zimi. Pomažući aktiviranju izbacivanju toksina nakupljenih u tijelu maslačak pojačava opće blagostanje. Osim funkcije "čišćenja", maslačak je također važan za aktiviranje protoka žuči.

Korijen u proljeće sadrži većim dijelom gorku tvar, korijen od sredine kolovoza do kraja rujna sadrži većinom inulin, a u listopadu je u korijenu najviše tarakserina i levulina.

Maslačak je upravo školski primjer koliko je važno brati određeni biljni dio u određeno godišnje doba, kada se može očekivati najbolja ljekovitost.

Prema Europskoj regulativi, ljekoviti su i korijen (taraxaci radix) i list (taraxaci folium). U modernoj fitoterapiji preferira se upotreba korijena, no učinkovitost se postiže i s listovima i s korijenom.

 

Biljka maslačak:

  • pročišćava i jača tijelo
  • pospješuje znojenje
  • odstranjuje otrovne tvari iz krvi i tijela
  • čisti sluznicu dišnih organa, te vraća snagu
  • kod kožnih bolesti
  • alergija
  • čireva
  • debljine
  • povišenog kolesterola
  • slabokrvnosti i neredoviitih menstruacija

 

UPUTE ZA UPOTREBU:

4 kapsule dnevno progutati s velikom čašom vode usred obroka.

Napomene: Osobe koje uzimaju lijekove trebaju se prije uzimanja posavjetovati s liječnikom. Dodatke prehrani treba koristiti kao dio zdravog načina života i nisu nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Preporučena dnevna  dozu ne smije se prekoračiti. Čuvati izvan dohvata djece.

 

SASTOJCI:

Korijen bio maslačka (Taraxacum officnale) u prahu, biljna kapsula.

Sastojci u preporučenoj dnevnoj dozi (=4 kapsule): Korijena bio maslačka u prahu 1000 mg. Prah dobiven iz organskog uzgoja

Pakiranje 99 kaps/250 mg
Nagradni bodovi 1,26
Zemlja porijekla Francuska