Kana Himalayan

Djelotvorno sredstvo za omekšavanje, jačanje i obnavljanje kose

6,50 €
48,97 HRK
Kana

Kana (Lawsonia inermis), je biljka koja raste u području Afrike i Azije. U Egiptu se koristila još prije 5000g, za njegu i bojanje sijede kose.

Koriste se listovi, koji se prvo suše, zatim mrve i na kraju melju radi dobivanja praha.

Ajurveda preporuča kanu kao bezopasno, a djelotvorno sredstvo za omekšavanje, jačanje i obnavljanje kose. Kana prirodno jača i učvršćuje kosu, hrani korijen, pokriva sjede vlasi, uklanja perut i čisti vlasište. I što je bitno – nema štetnih nuspojava.

Moć kane je u tome što pomaže slaboj kosi i tjemenu vraća alkalni balans. Ne škodi kosi, već ju optimalno njeguje i štiti njezinu strukturu. Odličan je regenerator, jer stvara zaštitni sloj na kosi. Time sprječava daljnja oštećenja, a ujedno vlaži, učvršćuje i jača kosu. Ima jako antigljivično djelovanje, uklanja i spriječava perut pa se koristi kod različitih gljivičnih oboljenja. 

Iako na tržištu postoje različiti proizvodi od kane, koji zbog raznih kemijskih dodataka nude veliki raspon boja, sama po sebi kana daje isključivo crvenu boju, a pomiješana s indigo prahom smeđe nijanse.

 

Prirodna kana potpuno prekriva sijede vlasi, a kosi pruža jedinstvenu mekoću, sjaj i osvježenje.

 

Osim što kana pruža prekrasnu boju i njegu, također se postiže bolja kvaliteta kose.

  • Prirodno učvršćuje i jača kosu
  • Spriječava opadanje
  • Vraća prirodni sjaj i gustoću
  • Pokriva sijede vlasi
  • Uklanja perut
  • Jača i hrani korjen
  • Čisti i hladi kožu
  • Štiti kosu od UV zračenja

 

UPUTE ZA UPOTREBU:

Prah pomiješajte s vodom dok ne dobijete smjesu gustoće jogurta. Pustite da odstoji preko noći na sobnoj temperaturi, a na 35C kana će biti spremna za 2 sata. Nanosite ju u razdjeljcima. Počnite odostraga i utrljajte sve do vlasišta te ju  nanosite u debelom sloju. Zatim kosu skupite i umotajte u plastičnu foliju, a kožu operite vodom. Na taj način kana će ostati topla i vlažna, a kosa će upiti više boje. Na kosi je treba ostaviti da djeluje dva do četiri sata. Za kratku kosu dovoljno je 100g kane, a za dužu kosu 200g ili više ovisno o željenom učinku. Obavezno koristite rukavice jer će vam smjesa obojati kožu.

BODY ART

Kanu zamiješajte sa vodom uz dodatak 2 žlice limunovog soka tako da dobijete pastu koju ćete moći istiskivati po koži. U smijesu možete dodati 5 kapi esecijalnog ulja eukaliptusa koje se smije nanositi na kožu . Možete dodati i maslinovog ulja da dobijete bolju konzistenciju mješavine. Ostavite tako smijesu 2 sata na 35 C. Dok kana stoji, otpušta boju. Polagani proces u kiselom daje najbolje rezultate. Nemojte miješati kanu s kipućom vodom, jer ćete dobiti kanu žućkasto narančaste boje. Koža na koju se aplicira kana preporučljivo je namazati eukaliptusovim uljem ili limunom. Nakon što ste oslikali kožu kanom ne smijete upotrebljavati svoje ruke ili stopala nekoliko sati dok se smijesa ne osuši. Ovaj proces može trajati 5 i više sati, ili čitavu noć.

Pakiranje 100 g
Nagradni bodovi 6,50
Zemlja porijekla Indija