Kakao maslac Planet BIO

Kakao maslac je dobiven prešanjem kakao zrna. Ima delikatan miris i okus čokolade.

Cijena: 59,00 kn 53,10 kn
Kakao maslac

Često se koristi kao sastojak u proizvodima za njegu kože (sapuni, losioni, kreme), i receptima za superhranu, čokolade, kolače itd.

Kakao maslac je žućkasto bijele boje i pretvara se u tekućinu pri temperaturama iznad 35 º C. Sastojci kakao maslaca predstavljaju brz izvor energije za naše tijelo, jer on ima visok udio stearinske kiseline i ne povećava razinu lošeg kolesterola u krvi. Stearinske kiseline u našoj jetri se pretvaraju u nezasićene oleinske kiseline, koje su među omega-6 masnim kiselinama, kao npr. maslinovo ulje. Budući da je kakao maslac mast koja je u potpunosti izvađena iz kakao zrna i ne sadrži šećer i proteine, ne može se pohvaliti i sa visokim udjelom vitamina i minerala, osim što sadrži kalij i vitamin E.

Svi znamo da čokolada zbog prisutnosti tzv. hormona sreće podiže osjećaj sreće i zadovoljstva kod ljudi - ova značajka vrijedi također i za kakao maslac (kao i kakao), ali samo ako proizvodni proces nije rafiniran.

Kakao maslac možete koristiti na više načina:

  • miješati ga sa svježim kakaom i agavinim sirupom i utopiti u smjesu od svježeg voća
  • napraviti svoju vlastitu čokoladu
  • koristiti ga (samo djelomično) umjesto kokosovog ulja , ako želite okus čokolade
  • dodajte ga u smoothie za kremastu strukturu i ugodan miris
  • dodati ga u salate od voća ili povrća
  • s njim možete zasladiti čokoladni kolač
  • promijenite okus bademovog ili zobenog mlijeka; probajte mlijeko s kakao maslacem…
  • također, maslac može se primijeniti na tijelo kao sredstvo za hidrataciju kože, ulje za masažu itd..

Mogućnosti i kombinacije su beskrajne, ali budući da u našim krajevima kakao maslac nije uobičajeni sastojak za kolače, možda će Vam pomoći slijedeći recepti:

Domaća svježa čokolada

  • šalica rastopljenog kakao maslaca
  • pola šalice sirupa od agave
  • nekoliko žlica kakao praha
  • dodati po želji: goji bobice, kakao zrna, grožđice, suhe smokve, orahe , ...

Umiješati kakao maslac, agavin sirup i kakao prah. Posudu u kojoj miješate čokoladu morate imati u vrućoj vodi jer se smjesa vrlo brzo zgušnjava. Po želji dodajte sastojke u još vruću smjesu, prebacite u posudu koju ste prije obložili folijom ili papirom za pečenje i stavite u hladnjak….Čokoladu izrežite i uživajte....

Najbolja vruća čokolada za hladne dane:

  • 3 dcl nezaslađenog bademovog mlijeka
  • agavin sirup po ukusu
  • 2 žlice kakaa u prahu
  • 2 žlice rastopljenog kakao maslaca
  • 1 žlica mace u prahu
  • 1 zrela banana

Bademovo mlijeko u blenderu izmiješamo sa ostalim sastojcima (ako je mlijeko već zaslađeno, možete izostaviti agavin sirup)

Bademovo mlijeko napravite tako da u blenderu izmiješate otprilike jednu šaku (preko noći namočenih badema) na 3 dcl vode i dodate prstohvat soli za bolju intenzivniju aromu. Ako želite slatko mlijeko dodajte nekoliko datulja. Mlijeko zatim procijedite kroz tanku gazu.

Pakiranje 150 g
Nagradni bodovi 0,59
Zemlja porijekla Peru

Napomena: Rok valjanosti: 23.02.2020.

Pomaže pri tegobama


Vezani proizvodi