Gotukola BIO Kerala

Najbolja pomlađujuća biljka za moždane stanice, živce i inteligenciju

Cijena: 151,00 kn
Gotukola BIO

Gotukola sadrži triterpenoidne tvari – aziatikozoide koji imaju antistresno djelovanje.

Gotukola (Centella asiatica) je biljka koja raste u Indiji, Šri Lanki, sjevernoj Australiji, Indoneziji, Iranu i drugim dijelovima Azije.


Gotukola u Ayurvedi se uglavnom koristi za:

 • probleme koji utječu na mozak
 • revitalizira moždane stanice i živčani sustav
 • djeluje kao "hrana" za mozak
 • povećava i poboljšava mentalne sposobnosti kao što su percepcija, pamćenja i brzo pamćenje
 • olakšava problem pretjeranog stresa
 • povećava inteligenciju
 • ublažava probleme zbog senilnosti, kao posljedica starenja
 • ublažava stanje tjeskobe
 • pomaže pri problemima s venama i slabe cirkulacije krvi u donjim ekstremitetima

(Centella Asiatica) Gotu kola je jedna od najvažnijih biljaka Ayurvede, primjenjuje se u širokom rasponu bolesti. Gotu kola djeluje kao snažna hrana za mozak, povećava snagu uma. Potpomaže i poboljšava sve mentalne aspekte, uključujući shvaćanje, pamćenje i sjećanje. Ona je važna zato što povećava koordinaciju između ova tri aspekta mentalnog funkcioniranja. Zbog toga što povećava sposobnost za efikasno rješavanje problema, Gotu kola se često koristi za oslobađanje i prevenciju od stresa. 

Može se pripremiti na različite načine; s različitim biljkama za uravnoteženje bilo koja tri zakona fiziologije (Vata, Pitta, Kapha). Ona je vrlo dobar sveukupni tonik (Rasajana, ili tonik za dugovječnost - pomlađivanje). U kineskoj medicini se zove još i “fontanom mladosti” i smatra se da produžava život. Gotu Kola se vjekovima koristi kao energetski tonik i kao vrlo jak afrodizijak. 

Gotu Kola se koristi za pripremanje brojnih važnih ajurvedskih preparata koji se preporučuju osobama koje pate od nervoze i stresa. Glavna je revitalizirajuća biljka za živce i moždane stanice. Ona povećava inteligenciju, dugovječnost, memoriju, a smanjuje senilnost i starenje. Poboljšava imunološki sustav, a ujedno ga čisti i hrani. Istodobno je jak čistač krvi i naročito dobar proizvod za kronične probleme s kožom, uključujući i psorijazu. 

Gotu kola je pomlađivač za Pittu, sprečava rast Vate, smiruje živce, i smanjuje Kaphu. Raste pretežno na Himalayima,a koriste je yogiji kao hranu za vrijeme meditacije. Aktivira krunsku čakru i pomaže u balansiranju lijeve i desne hemisfere mozga. 

Gotu kola je kemijsko složena biljka. Njeno umirujuće djelovanja najvjerojatnije proizlazi iz tvari identificiranih kao brahmazoidi i brahminizoidi. Druge kemijske sastavnice gotu kole imaju antibiotska svojstva te svojstvo iscjeljivanja rana. Kreme i losioni s gotu kolom dokazano ubrzavaju zacjeljivanje rana. Jedan od sastojka gotu kole ubrzava sintezu kolagena omogućujući brži i bolji proces zacjeljivanja rana.

Gotu kola je zbog tih svojstva na zapadu korištena za ubrzavanje zacjeljivanja kožnih čireva, ozljeda i kirurških rana. Osim toga ona ublažuje bol, grčeve i oticanje bez ozbiljnih nuspojava, a u određenoj mjeri je djelotvorna i kod sužavanja proširenih vena. Jedino znanstveno istraživanje na zapadu vezano za gotu kolu i njeno poboljšavanje mentalnih funkcije provedeno je prije više od 30 godina na mentalno retardiranoj djeci. 

Naime istraživači su ustanovila da su djeca koja su gotu kolu uzimala dvanaest tjedana bila pozornija i usredotočenija. Gotu kola je gorkog, ljutog i slatkog okusa te rashlađuje tijelo. Može se koristiti za uravnoteženje sve tri doše, ali je osobito djelotvorna za Pitta uznemirenost nervnog sustava.

Uravnotežuje sve tri doše, ​​posebno pittu i kaphu.

Proizvod je:

 • organski certificiran
 • veganski
 • čista biljka bez umjetnih okusa ili konzervansi
 • ayurvedski biljni proizvod
 • 100% prirodni
 • izravno iz Indije
 • napravljen s ljubavlju

 

UPUTE ZA UPOTREBU:

Max 4 kapsule dnevno, 2 do 3 puta na dan nakon obroka s toplom vodom.

Upozorenja: Preporučena dnevna doza ne smije se prekoračiti. Dijetetski suplementi nisu zamjena za uravnoteženu i raznovrsnu prehranu. Čuvati izvan dohvata male djece. Čuvati na hladnom i suhom mjestu.

Ne preporuča se trudnicama i dojiljama.

 

SASTOJCI:

100% organski prah lišća gotukole (Centella asiatica), u celuloznim (veganskim) kapsulama

Dnevna doza sadrži 2000 mg korijena u prahu.

Pakiranje 80 kapsula/500 mg
Nagradni bodovi 1,51
Zemlja porijekla Indija