Ganoderma (Reishi) rinfuza Dr. Chen - Oriental Herbs

Gljiva koja je izdržala test vremena u Kini više od 4000 godina, otkrivena nedavno u Europi i Americi, a sada i kod nas

Cijena: 76,00 kn 38,00 kn
Ganoderma (Reishi) rinfuza

Brojna istraživanja su dokazala da aktivni sastojci Lingzhi gljive (Reishi, Ganoderma lucidum) potpomažu zdravlju imunološkog sustava. Ganoderma sadrži vrijedne aktivne sastojke polisaharida koje dobrinose zdravlju cirkulatornog sistema i održava dobru fizičku kondiciju organizma i njegovih prirodnih obrambenih mehanizama. U slučaju radikalno tretmana iznimno je bitno poduprijeti obrambeni sustav organizma.

Više od 2000 godina Reishi gljive (Ganoderma Lucidum) su zauzimale prestižni status kod Kineskih medicinskih stručnjaka kao izuzetno ljekovito sredstvo i bile su veoma široko korištene u Kineskoj tradicionalnoj medicini kao alternativni pristup i kao sredstvo za tretiranje mnogih bolesti. Reishi gljive su legendarno čudo od svih medicinskih ljekovitih biljaka zbog svoje očigledne superiorne ljekovitosti i zbog odsustva neželjenih djelovanja i toxina prilikom korištenja. Reishi se u prirodi veoma teško nalazi pa je stoga  bila rezervirana za Azijske kraljeve i bogataše sve do druge polovine 20-tog stoljeća kada se počelo sa organiziranim  uzgajanjem crvene Reishi gljive u Japanu i kada je ta čudesna gljiva postala dostupna populaciji cijelog svijeta.

Reishi gljive su smatrane u drevnoj Kini kao » Lijek kraljeva«, Dr. Shi-Jean Lee, najslavniji doktor dinastije Ming u svojoj knjizi Ban Chao Gang Moo » Velika enciklopedija ljekovitog bilja«  je preporučivao upotrebu Lingzhi gljive (Ganoderma Lucidum) kao efikasnu u borbi protiv mnogih bolesti i da dugoročno uzimanje Ganoderme Lucidum omogućava formiranje zdravog organizma i on je Reishi gljivu smatrao za najljekovitiju od svih medicinskih biljaka zbog slijedećih kvaliteta:

  • Reshi gljiva je netoksična i može se koristiti svakodnevno bez ikakvih neželjenih posljedica po ljudski organizam
  • Kada se normalno koristi  uspostavlja funcije organizma u njegovo prirodno stanje omogućavajući svim organima da funcioniraju normalno.
  • Imunomodulator - regulira i fino regulira imuni sistem

Možda najveća potencijalna ljekovita korist je njegova mogućnost da jača imuni sistem ljudskog organizma. Reishi - Ganoderma Lucidum sadrži visoku koncentraciju organskog Germanijuma, polisaharide i tripertene. Ove aktivne komponente dokazano jačaju naše imunološke stanice i jačaju naš imunološki sistem. Reishi gljive imaju veoma široku primjenu. Prema tradicionalnoj kineskoj medicini Ganoderma lucidum pomaže u boljem funkcioniranju i blagotvorna je za pet ključnih organa kod ljudi - srce, pluća, jetra, pankreas i bubrezi.

 

UPUTE ZA UPOTREBU:

Čaj :  Ganoderma čaj je tradicionalan način pripremanja gljiva na dalekom istoku.

Način pripreme:  Isjeći Ganodermu na male komade, što manje to bolje, potopiti u vodu ( 5g na 5-6 dl vode ) i ostaviti je preko noći. Kuhati je na slaboj vatri 60 min., nakon čega se može konzumirati.

Napitak pripremiti za najviše 3 dana, obavezno je držanje u frižideru a preporučuje se napitak zagrijati prije konzumiranja. Preporučuje se konzumiranje prije jela osim za osobe sa stomačnim problemima koje bi trebale napitak koristiti polsije jela.

Napitak začiniti medom i iscijeđenim limunovim sokom za bolji ukus napitka, nikako ne sa bijelim šećerom.

Juha :  Dodati sušene komade Ganoderme juhi ili jelu po vašem izboru i kuhati na laganoj vatri 1-3 sata a potom izvaditi komade Ganoderme iz jela.

Sušeni komadi gljive Ganoderme se mogu kuhati  najviše dva puta.

Pakiranje 50 g
Nagradni bodovi 0,76
Zemlja porijekla Kina

Napomena: Rok valjanosti: 14.11.2019.


Vezani proizvodi