Elagin Forte - Ultra strong ŠIPAK Sangreen

Jedna kapsula zamjenjuje 6 dl čistog soka nara (šipka)

Cijena: 179,00 kn 125,30 kn
Elagin Forte - Ultra strong ŠIPAK

Nar smanjuje stres i jača imunitet

Nar jedan od najzdravijih plodova na zemlji. Svi smo čuli  za nar, ali premalo ljudi shvaća koliko je širok raspon zdravstvenih dobrobiti koje  ima ta "super hrana", a zapanjujućih više od 100 ih je do sada utvrđeno u znanstvenim radovima. Razmislite o tome što bi liječnik mislio kad bi mogao pronaći lijek koji umjesto da posjeduje 100 nuspojava ima 100 dobrobiti?

Konzumiranjem ovog voća podižete imunitet, smanjujete stres i pozitivno djelujete na cjelokupno  zdravlje. Uz to što je nar odličan izvor vitamina, posebno vitamina K i vitamina C  te folne kiseline, ima i snažna antioksidativna, antivirusna, antibkterijska i anti-tumorska svojstva.

Sok ovog nevjerojatnog  voća sadrži tri puta više antioksidansa od zelenog čaja, aronije, borovnica i crvenog vina.

Konzumacijom nara možete smanjiti rizik od nastanka raznih bolesti.

Otkriće anti-age molekule iz nara je prekretnica u borbi protiv starenja

Nar hrana bogova: znanstvenici su pronašli magičnu molekulu

Ekstrakt nara usporava proces starenja potičući stanice da se recikliraju i obnavljaju.

Nar, voće rubin crvene boje, bilo je cijenjeno od strane drevnih naroda kao "hrana bogova", ali su znanstvenici tek sada uspjeli otkriti u čemu je njegova tajna. Znanstvena studija je utvrdila da nar sadrži molekulu odgovornu za usporavanje procesa starenja.

Znanstvenici u Švicarskoj su izolirali molekulu - urolithin A  za koju vjeruju da upravlja procesom koji se naziva mitofagija (dio autofagije).

To je evolucijski stanični mehanizam kojim se istrošeni mitohondriji dostavljaju u lizosome radi degradacije i recikliranja čime se stvara prostor za nove.

Mitohondriji su specijalizirani za proizvodnju energije potrebne za odvijanje metaboličkih procesa u stanici i proizvodnju stanične energije.

Istraživači su višestanične organizme hranili molekulom iz ekstrakta nara što je rezultiralo produženjem njihvog životnog vijeka za više od 45% . Ispitivanja na životinjama srednje dobi su utvrdila da je izdržljivost u fizičkim aktivnostima u skupini koja je dobivala nar bila veća za 42% u odnosu na kontrolnu skupinu.  Trenutno je u nekoliko Europskih bolinca u tijeku testiranje sa ljudima.

Voditelj istraživanja prof. J. Auwerx s Ecole Polytechnique Federale de Lausanne, Švicarska rekao je: "Vjerujemo kako je ovo istraživanje prekretnica u sadašnjim naporima u borbi protiv starenja i ilustrira mogućnost daljnjeg testiranja prehrambenih bioaktivnih supstanci za koje smatramo da imaju izvanredan potencijal za ljudsko zdravlje. "

Tijekom vremena mitohondriji postanu istrošeni i oštećeni a proces njihove degradacije i recikliranja  postaje manje učinkovit te stanice završe pretrpane starim i slabo učinkovitim mitohondrijima. To šteti zdravlju mnogih organa i tkiva i slabi mišiće.

Nakupljanje mitohondrija niske učinkovitosti povezano je s mnogim bolestima koje se razvijaju u starijoj dobi kao što je Parkinsonova bolest.

Navodimo rezultate i prve znanstvene studije koja povezuje visok unos polifenola sa 30%-tnim smanjenjenom smrtnosti u starijih odraslih osoba. Istraživanje, objavljeno u časopisu Journal of Nutrition, prvo procjenjuje ukupni unos polifenola pomoću prehrambenih biomarkera. Istraživanje potpisuju Cristina Andrés Lacueva, Montserrat Rabassa i Mireia Urpi Sarda, iz Odjela za prehranu i Bromatologiju; Raúl Zamora Ros (ICO-IDIBELL), Antonio Cherubinija (talijanski Nacionalni istraživački centar za starenje) i Luigi Ferruccija (Nacionalni Institute za starenje, Sjedinjene Američke Države).

Istraživanje se temelji na 12 godina praćenja uzorka populacije koja se sastoji od 807 muškaraca i žena u dobi od 65 i više godina.

U zaključku istraživanja znanstvenici dokazuju da je ukupna smrtnost je smanjena za 30% u ispitanika koji su imali visok unos polifenola (> 650 mg / dan) u usporedbi sa sudionicima koji su imali niski polifenolni unos (<500 mg / dan)..

Raúl Zamora Ros prvi autor studije, ističe da "rezultati potvrđuju znanstvene dokaze koji sugeriraju da osobe koje konzumiraju prehranu bogatu voćem i povrćem imaju niži rizik razvoja nekoliko kroničnih bolesti i ukupne smrtnosti."

Nar je pun antioksidansa koji smanjuju rizik od srčanih bolesti, snižavaju krvni tlak i LDL kolesterol, može pomoći u borbi protiv raka prostate i upala, raka dojke, poboljšava memoriju i poboljšava izdržljivost sportaša, zaustavlja razvoj patogenih bakterija klostridije i stafilokoka auris.

 

Sangreen poznat po svojim dodacima prehrani potkrijepljenim znanstvenim studijima prvi u Hrvatsku donosi potentni ekstrakt cijelog ploda nara u kapsulama.

 

UPUTE ZA UPOTREBU:

Preporučena dnevna doza je 2 kapsule koje sadrže 560 mg polifenola

 

SASTOJCI:

Elagin Forte standardizirani ekstrakt ploda nara u jednoj kapsuli od 400 mg sadrži:

  • 70% polifenola (280 mg/kapsuli) od čeg
  • 45%  punikalagina (180 mg/kapsuli što je ekvivalent za 600 ml soka nara)

Ekstrakt cijelog ploda pruža više zdravstvnih dobrobiti od samog soka ili od ekstrakta soka jer sadrži više elagitanina, punikalagina, punikaina i kvercentina od samog soka.

Sadrži i kempferol, luteolin, linoleinske kiseline, konjugirane oleinske kiseline, stearinske kiseline, punicic kiselina, eleostearic kiselina i catalpic kiseline kojih u soku nema.

Kapsule su vegetabilne, sadrže samo ativnu komponentu bez punila, konzervansa i umjetnih boja.

Antioksidativna svojstva polifenola nara nadmašuju brojne poznate bilje antioksidase u neutraliziranju slobodnih radikala:

 

IZVORI:

 

  • Pomegranate as a cosmeceutical source: pomegranate fractions promote proliferation and procollagen synthesis and inhibit matrix metalloproteinase-1 production in human skin cells. Aslam MN1,Lansky EP,Varani J. PMID: 16221534
  • High Concentrations of a Urinary Biomarker of Polyphenol Intake Are Associated with Decreased Mortality in Older Adults. R. Zamora-Ros, M. Rabassa, A. Cherubini, M. Urpi-Sarda, S. Bandinelli, L. Ferrucci, C. Andres-Lacueva.  PMID: 23803472
  • Pomegranate juice consumption for 3 years by patients with carotid artery stenosis reduces common carotid intima-media thickness, blood pressure and LDL oxidation.Aviram M1, Rosenblat M, Gaitini D, Nitecki S, Hoffman A, Dornfeld L, Volkova N, Presser D, Attias J, Liker H, Hayek T. PMID: 15158307
Pakiranje 60 kapsula
Nagradni bodovi 1,79
Zemlja porijekla Indija

Napomena: Rok valjanosti 06/2018.