EFS izotonični napitak First Endurance

Elektrolitski napitak koji sadrži minerale i mješavinu aminokiselina.

Cijena: 289,00 kn
EFS izotonični napitak

Elektrolitski napitak koji sadrži minerale (klorid (natrijev klorid), natrij (natrijev klorid), kalij (dikalijev fosfat), magnezij (dimagnezijev malat) i kalcij (dikalcijev malat)) i mješavinu aminokiselina (L-glutamin, leucin, izoleucin, valin).

 • 1160 mg elektrolita
 • ne sadrži gluten
 • ne sadrži umjetna sladila, boje i okuse

Kalcij doprinosi održavanju normalnih kostiju i zubi, normalnoj funkciji mišića i probavnih enzima, normalnom živčanom prijenosu, normalnom metabolizmu stvaranja energije, normalnom zgrušavanju krvi te ima ulogu u regulaciji dijeljenja i diferencijacije stanica.

Magnezij doprinosi ravnoteži elektrolita, normalnoj sintezi proteina, smanjenju umora i iscrpljenosti, normalnom metabolizmu stvaranja energije, normalnoj funkciji mišića, održavanju normalnih kostiju i zubi te ima ulogu u procesu dijeljenja stanica.

Cink doprinosi normalnim sintezama DNA i proteina, normalnom metabolizmu makronutrijenata, ugljikohidrata, masnih kiselina i vitamina A, normalnoj funkciji imunološkog sustava, normalnoj kongitivnoj funkciji, održavanju normalnih kostiju, kose, kože, noktiju i vida, zaštiti stanica od oksidativnog stresa te ima ulogu u procesu dijeljenja stanica.

Kalij doprinosi normalnom funkcioniranju živčanog sustava te normalnoj funkciji mišića.

 

UPUTE ZA UPOTREBU:

Izmiješati 3 mjerice u 3,7 dl vode i piti u malim gutljajima 15-30 minuta prije tjelesne aktivnosti te svakih 30 minuta tijekom aktivnosti ili popreporuci stručne osobe.

Napomene: Čuvati od dohvata male djece. Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti. Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Važno je pridržavati se uravnoteženog i raznovrsnog načina prehrane te zdravog načina života.

Upozorenje: Potrebno je prije upotrebe posavjetovati se sa stručnom osobom. Ne koristiti ako zaštitna ovojnica ispod čepa nedostaje ili je oštećena.

Uvjeti čuvanja: na suhom i tamnom mjestu na temperaturi do 25°C.

 

SASTOJCI:

mješavina aminokiselina (L-glutamin, L-alanil-L-glutamin, leucin,izoleucin, valin), malična kiselina, mješavina elektrolita (natrijev klorid, natrijevcitrat, dikalijev fosfat, dimagnezijev malat, dikalcijev malat), potencijator hidratacijeL-alanil-L-glutamin, visokorazgranati amilopektin dekstrin, kratkolančani maltodekstrin, dekstroza, saharoza, prirodna aroma, limunska kiselina

 

Sastojci u preporučenoj dnevnoj dozi (=1 mjerica(32g)): 

Neto:

% PU

Mješavina aminokiselina (L-glutamin, leucin, izoleucin, valin) 2000 mg  
Klorid (natrijev klorid) 450 mg 56 %
Natrij (natrijev klorid) 300 mg  
Kalij (dikalijev fosfat) 160 mg 8 %
Magnezij (dimagnezijev malat) 150 mg 40 %
Kalcij (dikalcijev malat) 100 mg 13 %

 

Tablica hranjivih vrijednosti u servirnoj dozi (1 mjerica (32 g)):

Neto:

Energetska vrijednost 96 kcal
Ugljikohidrati 24 g
Masti 0 g
Bjelančevine 0 g

 

 

FIRST ENDURANCE MISIJA

Ujediniti našu strast za utrkama, znanje o sportskoj prehrani, temeljne vrijednosti i integritet kako bi svojim potrošačima pružili ultimativni, znanstveno dokazani, proizvod vrhunskih svojstava koji poboljšava izdržljivost sportaša. Naš rad temelji se na sljedećim odrednicama:

 • Predanost istraživanju
 • Predanost kvaliteti
 • Fokus
 • Inovativnost
 • Suradnja sa sportašima
 • Predanost utrkivanju

Predanost istraživanju – istraživanje je najvažnija vrijednost First Endurancea. Istraživanjem žele potvrditi i osigurati kako svi njihovi proizvodi poboljšavaju izdržljivost i posjeduju znanstvenu validaciju. First Endurance odbija reducirati troškove koristeći izrazito male količine određenih sastojaka u cilju uljepšavanja deklaracije proizvoda. Njihove formule koriste iste količine (nekad i veće) aktivnih sastojaka koje su korištene u znanstvenim istraživanjima. Izrazito su pedantni u vezi istraživanja i učiniti će sve što je u njihovoj moći kako bi zadovoljili i najstroži zahtjev. Svi proizvodi koje First Endurance razvija temelji se na ljudskom znanstvenom istraživanju.

Predanost kvaliteti – First Endurance koristi samo najkvalitetnije sastojke te slijedi i najstrože kontrole kvalitete. Dodaci prehrani mogu lako izgubiti svoja svojstva. Čak i ako kupite prave sastojke, oni mogu izgubiti svoju kvalitetu i efikasnost ako se njima ne rukuje prema najstrožim kontrolama. First Endurance je odlučan u osiguravanju najboljih svojstava u svim segmentima svojih proizvoda kako bi održali najvišu razinu kvalitete. Na primjer, pakiranje Optygena sastoji se od posebne staklene bočice i obojanih kapsula kako bi se smanjilo UV zračenje, oksidacija i degradacija putem vlažnosti sve u cilju osiguravanja najveće kvalitete, potentnosti i čistoće proizvoda.

Fokus – First Endurance se specijalizirao i usredotočio na poboljšavanje performansi izdržljivosti. Upravo zato jer se fokusiraju isključivo na formule i proizvode za visoke performanse izdržljivosti, postali su najbolji proizvođač u tom području.

Inovativnost – First Endurance je odlučan u konstantnom unapređenju, kako bi uvijek bili na najnaprednijoj tehnološkoj razini. Njihova kompetitivna strategija je bazirana na posjedovanju najboljih patenata, formula, tehnologija i sustava isporuke.

Suradnja sa sportašima – First Endurance ponosno podržava mnoge sportaše. Sponzoriraju pet profesionalnih biciklističkih timova, te niz elitnih sportaša koji posebnu važnost pridaju izdržljivosti (maratonci i trijatlonci). Dinamičan odnos sa sportašima koje podržavaju, omogučava njihovom timu za Istraživanje i razvoj pomicanje granica i poboljšavanje izdržljivosti kod sportaša.

Predanost utrkivanju – Zanimljiva je činjenica da svatko tko radi u First Enduranceu ujedno se i utrkuje. Ne samo povremeno, već svaki tjedan. Mnogo vremena provode u vožnji automobilom i odsjeli su u mnogim neurednim hotelima kako bi sudjelovali u utrkama. Utrkivali su se i u najhladnijim uvjetima. Mnogo puta su u hotelima nakon utrke čekali kada će im se vratiti osjet u stopalima. Upravo zbog svog utrkivanja razumiju radnu etiku, žrtve, predanost i zadovoljstvo koji su sastavni dio svake pobjede.

 

SAFE & LEGAL

First Endurance posebnu važnost pridaje istraživanju i razvoju proizvoda. Vođeni željom za što kvalitetnijim proizvodima koji povećavaju izdržljivost, znanstveno su valorizirani, te su sigurni i legalni za korisnike.

First Endurance odbija reducirati troškove korištenjem neučinkovitih količina sastojaka, samo u svrhu uljepšavanja popisa sastojaka. Naše formule sadrže iste količine (ponekad i veće) aktivnih sastojaka koje su se koristile u stvarnim znanstvenim istraživanjima na ljudima. Izrazito su pedantni u istraživanju i učiniti će sve kako bi zadovoljili i najstrože zahtjeve. Svi proizvodi koje First Endurance razvija bazirani cu na ljudskim znanstvenim istraživanjima.

First Endurance je odlučan u razvoju najnaprednijih suplemenata za izdržljivost na tržištu. First Endurance poduzeo je dodatne mjere kako bi u potpunosti bili sigurni da su svi proizvodi sigurni, legalni i bez ikakvih stimulansa. First Endurance proizvodi legalni su za korištenje u bilo kojem sportskom događaju kojeg nadgleda Svjetska Antidoping Agencija (WADA – World Anti-Doping Association), Američka Antidoping Agencija (USADA – US Anti-doping Association) i Svjetski Biciklistički Savez (UCI – Union Cycliste International). Jedno ili više od navedenih tijela nadgleda sve svjetske biciklističke i triatlonske utrke.

Navedena nadzorna tijela uključuju zabranjene tvari koje spadaju u neku od određenih kategorija:

 • Stimulansi
 • Narkotici
 • Anabolici
 • Diuretici
 • Peptidni hormoni, mimetici i analozi

Dokument zabranjenih supstanci i metoda („Prohibited Classes of substance and Prohibited Methods“) detaljno izlistava zabranjene supstance u pojedinim kategorijama. Propisi zabranjuju i tvari koje su kemijski ili farmakološki povezane s gore navedenim proizvodima. First Endurance proizvodi NE sadrže sastojke koji se nalaze na listi zabranjenih tvari, niti je bilo koji od sastojaka povezan kemijski ili farmakološki. First Endurance je također kontaktirao USADA-u, te dobio usmenu potvrdu da nisi jedan sastojak nije zabranjen na temelju njihovih propisa. USADA, WADA i UCI ne nude nikakvu pisanu potvrdu ili certifikat.

First Endurance proizvodi svoje proizvode s najvećim mogučim standardima – GMP (Good Manufacturing Practice). Osim toga, First Endurance koristi i vlastitu proizvodnu metodu za dodatnu sigurnost i osiguranje. Dio XIV Članak 7 Antidoping pravilnika sadrži sljedeća upozorenja: sportaši ne smiju koristiti bilo kakve tvari, hranu ili piće nepoznatog sastava. Treba naglasiti da sastav istaknut na proizvodu nije uvijek potpun. Proizvod može sadržavati zabranjene tvari koje nisu istaknute na deklaraciji.

Za potpuni popis propisa i zabranjenih supstanci molimo vas da koristite jedan od sljedećih linkova:

Pakiranje 800 g
Nagradni bodovi 2,89
Zemlja porijekla SAD