Curcumin C3 Complex Premium Hug Your Life

Jedinstveni i patentirani suhi ekstrakt rizoma kurkume koji je trenutno najviše ocjenjivaniji i klinički najispitivaniji kurkumin brand na tržištu.

Cijena: 199,00 kn
Curcumin C3 Complex Premium

Curcumin C³ Complex® se dobiva iz suhih rizoma Curcuma longa (Turmeric) i standardiziran je na minimum 95% kurkuminoida. Ime C³ Complex® je povezano sa 3 glavna kemijska spoja: kurkumin, demetoksikurkumin (DMC) i bisdemetoksikurkumin (BDMC) – zajednički poznatih kao kurkuminoidi.

Zašto se Curcumin C³ Complex® izdvaja iz Mase?/ U čemu je posebnost?

  • C3 Complex® je najocjenjivaniji i klinički najispitivaniji kurkumin brand na tržištu
  • Za C3 Complex® postoji više od od 65 znanstvenih publikacija, uključujući i klinička istraživanja
  • Jedini je kurkumin na tržištu koji je pregledan i priznat od američke FDA za GRAS status (Generally Recognized As Safe), proces koji uključuje detaljni pregled sigurnosti i toksičnosti
  • Posjeduje patente koji obuhvaćaju sastav kurkuminoida, način proizvodnje i upotrebe
  • C3 Complex® sadrži kontinuirani sastav u istim omjerima u svakoj seriji za sva 3 kurkuminoida kao i za ekstrakt crnog papra, BioPerine®
  • Više puta dokazana bioraspoloživost
  • C3 Complex®-u dodijeljena je nagrada za Proizvod godine te za Znanstveno postignuće koje dodijeljuje časopis Nutrition Business Journal (NBJ Product Merit Award; NBJ Scientific Achievement Award)

Bioraspoloživost kurkumina

Bioraspoloživost je važan čimbenik kod djelovanja proizvoda, ali ne i jedini na osnovu kojeg se proizvod uspoređuje i ocjenjuje njegova djelotvornost.Razni proizvođači preporučuju smanjenje doze svojih proizvoda zbog pretpostavljene povećane bioraspoloživosti kurkumina.
Podaci dobiveni istraživanjem ne podržavaju pristup jer se kod većine proizvoda povećavaju količine bioloških beznačajnih metabolita II faze, a ne aktivnih metabolita ili samog kurkumina. Bioraspoloživost je bitan aspekt metabolizma nutrienta i ne bi se smio koristiti isključivo zbog marketinga i promocije proizvoda.

Kurkuminoidi daju zanimljiv koncept pronutrienata. Nakon konzumiranja, u I fazi metabolizacije, iz kurkumina se stvaraju nekoliko aktivnih metabolita među kojima spadaju dihidrokurkumin, tetrahidrokurkumin, heksahidrokurkumin i oktahidrokurkumin. Kao razgrađeni produkti metabolizma stvara se ferulna kiselina i biciklopentadion. Iako je dokazano da metaboliti I faze imaju povoljnu biološku aktivnost, isto se ne može reći za kurkumin glukuronide i sulfate, proizvode II faze metabolizacije, koji su se u neovisnim istraživanjima pokazali nedjelotvornim.

Tijekom povećanja biološke dostupnosti kurkuminoida bitno je osvrnuti se na farmakološke uloge njegovih aktivnih metabolita. Samim povećanjem biološke dostupnosti ili prisutstva konjugata II faze neće se dobiti povoljan učinak kurkumina, nego je potrebno povećanje nekonjugiranih oblika kurkuminoida. Današnjim biotehnikama za poboljšanje preparata kurkumina postavlja se pitanje sposobnosti opskrbe tijela nekonjugiranim kurkuminom, za razliku od biološki neaktivnih konjugata kurkuminoida II faze.

Kurkumin kao pronutrient

Postoje opsežni radovi i recenzije o kurkumi i kurkuminu (1,2). Dobro je poznata biološka aktivnost kurkumina no, zbog detekcije niske razine kurkumina u krvi nakon njene akutne primjene te u kliničkim studijama sa povećanim dozama, razvijene su razne teorije o metaboličkoj sudbini kurkumina. Težnja za stvaranjem proizvoda kurkumina s poboljšanom apsorpcijom u tijelu i time povećanom koncentracijom u krvi dovela je do nastanka raznih proizvoda koji se nalaze na tržištu. Iako je količina samog kurkumin niska u krvi, prethodna klinička istraživanja otkrila su da se većina cirkulirajućeg kurkumina detektira u obliku konjugata vezanih npr. u obliku glukuronida ili sulfata (proizvodi II faze metabolizacije, koji su se pokazali nedjelotvornim). Razine u serumu se kreću od 22 – 41 ng/ml (3). Ovo značajno otkriće upućuje na brzu biotransformaciju kurkumina. Nadalje, istraživanja provedena sa konjugatima kurkuminoida II faze pokazala su kako ti konjugati, kao što su sulfati i glukuronidi, posjeduju izrazitu slabu biološku aktivnost.

Radi boljeg razumijevanja potencijala metabolita kurkuminoida II faze, sintetizirani su i proučena im je biološka aktivnost naspram ljudskih staničnih linija te je napravljena usporedba sa kurkuminom. Istraživanjem se potvrdilo da kurkumin glukuronidi II faze ne pokazuju značajnu biološku aktivnost koja se inače pripisuje trima kurkuminoidima (4). S druge strane, Hassaninasab et al., u radu izdanom 2011. u PNAS-u, dokazali su neposrednu biotransformaciju kurkuminoida preko NADPH ovisne kurkumin/ dihidrokurkumin reduktaze u biološki najaktivniji metabolit I faze, tetrahidrokurkumin (5). Još je ranije dokazana jaka biološka aktivnost tetrahidrokurkumina, heksahidrokurkumina i ferulne kiseline (6-8). Heksahidrokurkumin posjeduje fungicidna, protutumorska i antioksidativna svojstva te potiče agregaciju trombocita (9-12). Dok sam kurkumin ima jaku potencijalnu aktivnost, svoju biološku aktivnost ostvaruje preko selektvnih metabolita. Stoga, potrebno je istaknuti značajnost konverzijskih puteva ili biološke transformacije kurkumina unutar tijela.

 
figure 3 - curcumin chart
 

Nasumičnim povećanjem bioraspoloživosti kurkumina neće se dobiti vrijedniji proizvod. Naprotiv, povećanje bioraspoloživosti iznad određene razine može imati štetno djelovanje kao što je produljenje QT intervala srčanog vala (putem inhibicije hERG kanala) (13) ili hemoliza.

Studija bioraspoloživosti Curcumin C3 Complex®-a s BioPerine®-om pokazala je 20 puta veću apsorpciju od redovnih oblika kurkumina, ali isto tako važna činjenica je da se kod C3 Complex-a aktivni sastojci, kurkuminoidi zadržavaju u svom prirodnom obliku te im se dodaje BioPerine® kako bi se povećala bioraspoloživost (formiraju se aktivni metaboliti I faze).

Jer kako će bioraspoloživost kurkumina pomoći ukoliko se generiraju ne-aktivni metaboliti?!

BioPerine® je 95% ekstrakt dobiven iz crnog papra koji se uzgaja u vlažnom i hranjivom tlu u regijama južne Indije. Ekstrakt piperin, nazvan BioPerine® u patentiranom obliku, je jedini ekstrakt crnog papra koji je kroz kliničke studije u SAD-u potkrijepio svoju sigurnost i učinkovitost kod prehrambenih upotreba (GRAS status – Generally Recognized As Safe).

http://hugyourlife.eu/wp-content/uploads/2016/03/BioPerine_350x119.jpg

Djelovanje, sastav i sva istraživanja C3 Complex®-a sažeta su u knjizi “Curry Powder to Clinical Significance”

Curry Powder to Clinical Significance

Klinička studija sa St.John Medical College-a i objavljena u Planta Medica o bioraspoloživosti Curcumin C3 Complex®-a s BioPerine®-om pokazala je 20 puta veću apsorpciju od redovnih oblika kurkumina, ali isto tako važna činjenica je da se kod C3 Complex®-a aktivni sastojci, kurkuminoidi zadržavaju u svom prirodnom obliku te im se dodaje BioPerine® kako bi se povećala bioraspoloživost – formiraju se aktivni metaboliti (Majeed M. et al. (1998). Planta Med.;64(4):353-356).

http://hugyourlife.eu/wp-content/uploads/2016/03/Planta-Medica.jpg

Sveučilište Tufts provelo je kliničko ispitivanje sigurnosti Curcumin C3 Complex® i BioPerine®. Kombinacija kurkumina s BioPerine® dokazala se sigurna za primjenu sa često propisanim lijekovima kao što su flurbiprofen, acetaminofen i midazolam (17). Kod drugih proizvoda kurkumina ne postoje (bar ne ovoga trenutka) podaci o interakciji sa lijekovima.

NutraCos magazine – usporedba nekolicine brandiranih proizvoda na bazi kurkumina na tržištu EU i SAD-a.

NutraCos March_April 2015 

Više informacija i cijeli tekst dostupan na:
članak – http://ita.calameo.com/read/0001513138bd69c3f32db
članak u pdf formatu – http://hugyourlife.eu/BioCur_NutraCos_v32015.pdf
arhiva članaka – www.b5srl.com/online_archive_nutra.php

 

UPUTE ZA UPOTREBU:

Popijte 1-2 puta dnevno po 1 kapsulu, najbolje za vrijeme obroka.

Napomene: Čuvati od dohvata male djece. Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti. Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Važno je pridržavati se uravnotežene i raznovrsne prehrane i zdravog načina života.

Upozorenje: Osobe koje uzimaju lijekove trebaju se prije uzimanja posavjetovati s liječnikom. Ne preporučuje se kod poremećaja probavnog sustava, bolesti štitnjače, trudnicama i dojiljama.

Uvjeti čuvanja: Na suhom i tamnom mjestu pri temperaturi do 25 °C.

 

SASTOJCI:

Suhi ekstrakt rizoma kurkume Curcuma longa (sadrži min. 95% kurkuminoida), maltodekstrin, suhi ekstrakt ploda crnog papra piper nigrum (sadrži min. 95% piperina), tvar protiv zgrudnjavanja: magnezijeve soli masnih kiselina, hidroksipropil metil celuloza (kapsula*).
Kapsule su biljnog podrijetla, pogodne za vegetarijance.

Sastojci:U 1 kapsuli
Suhi ekstrakt rizoma kurkume (Curcuma longa) C3 Complex®: standardiziran na 95% kurkuminoida 450 mg
Suhi ekstrakt ploda Crnog papra (Piper nigrum) BioPerine®: standardiziran na 95% piperina 5 mg

 

Istraživanja na Curcumin C3 Complex®-u

Više od 65 studija u rasponu od raznih upala, artritisa, pa do različitih oblika karcinoma, Alzheimerove bolesti koristile su samostalno Curcumin C³ Complex® ili u kombinaciji s BioPerine®-om za povećanje bioraspoloživosti. Više od 25 kliničkih ispitivanja koristilo je Curcumin C³ Complex® kao aktivnu tvar za studije.

Studija bioraspoloživosti sa BioPerine®-om
Planta Med. 1998; 64(4): 353-6

Anti-Alzheimer studija
Alzheimers Dis. 2006; 10(1):1-7.
Biol.Chem. 2005; 280(7): 5892-5901.
Alzheimers Res. Ther. 2012; 4(5): EPUB.
Brain Res. 2011; 1-18.
Azlheimers Dis. 2011; 23(1); 61-77.
2010; 169, 1296-1306.
Biochem. Behav. 2009; 91(4):554-9.
2011; 65(7):572-582.

Anti-artritis studija
J. of Pharm and Life Sci.; 2012; 3(2): 1413-1423.

Anti-kancerogene studije na gušteraču, debelo crijevo, mjehur, kožu, pluća, dojku, glave i vrata
Pharmacol. 2007; 72(1): 29-39.
2012; 33(8): 1608-1615.
Cancer Prev. Res. 2012. 5(2): 205-215.
Cancer Res. 2004; 10(20):6847-54.
Cncer Epidemiol Biomarkers Prev. 2005; 14(1):120-5.
Cancer Res. 2008; 14(7); 2128-2136.
J. Cancer 2009;125(9), 2187-2197.
Cancer Prev. Res. 2011; 4(3); 354-364.
Cancer Prev. Res. 2012; 6(2); 119-28.
Cancer Res. 2007; 13(11): 3423-30.
Pharmacol. 2010; 79 (2): 218-228.
Cancer Ther. 2007; 6(3):1022-30.
Breast Cancer Res. Treat. 2010;122(3):777-85.
Clin Cancer Res. 2005; 11(20);7490-8.
Cancer Res. 2007; 67(8);3853-61.
Cancer Res. 2008 ; 14(14):4491-4499.
Cancer 2010; 62(8), 1137-1141.
Cancer Chemother. Pharmacol. 2011; 68(1): 157-64.
Cancer Prev. Res. 2010; 3(12): 1586-1595.
Otolaryngol Head Neck Surg. 2011; 145(1); 58-63.
Otolaryngol Head Neck Surg. 2013; 148(5); 797-803.
Skin Cancer; 2012 ; doi: 10.1155/2012/147863.
J. Cancer Prev. 2012; 21(5): 407-412.
Cancer Ther. 2009; 8(4): 959-970.
Journal of Hermatological Malignancies. 2013; Vol. 3, No.2.
Cancer Res; 2009. 15(18): 5917-5922.
J. Hematol. 2012; 87(5): 455-460

Oralni mukozitis
Ther. Health Med. 2013;19(3): 21-4.

Antidijabetičke studije
Endocrinology 2008; 149(7): 3549-3558.
BMC Complement. Altern. Med. 2010; 10:67.
Biophys. Res. Commun. 2009;388(2):377-82.

Hepatoprotektiv potencijal
Gut 2010; 59(4): 521-530.
J. Cancer 2004; 90(5):1011-5.

Kaheksija (propadanje mišića)
J. Nutr. 2009; 102:967-975.

Dislipidemijskih učinak kod pretilih pacijenata
Res. 2013; 27 : 374-379.

Zračenje – Dermatitis
Res.2013 June 7. [Epub ahead of print]

Oralne Lichen Planus studije
2007; 14: 437-446.
Phytomedicine 2012; 19(5): 418-423.
Am. Acad. Dermatol. 2012; 66(5); 752-760.

Protuupalne studije (Chronic Pruritus)
J. Nutr. 2012; 108(7); 1272-9 Epub 2011 Nov 18.
Clin. Biochem 2012; 49:580-588.

Physical studije
Food Chemistry. 2008; 108:419-424.
2010; 26(11):7679-7681.
Agric. Food Chem. 2011; 59(17): 9120-9126.
Agric. Food Chem. 2012; 60(21): 5373-5379.
Nanobiotechnology, 2012; 10:38

Pakiranje 60 kapsula
Nagradni bodovi 1,99
Zemlja porijekla Indija

Pomaže pri tegobama


Vezani proizvodi