Cordyceps gljiva sušena Dr. Chen - Oriental Herbs

Za naš imunološki sustav

Cijena: 64,00 kn
Cordyceps gljiva sušena

Cordryceps gljiva raste na Tibetu na visinama od 4000 metara u kojima prevladavaju posebni uvjeti u kojima je tlak i gustoća kisika znatno niži od onih na koje smo se navikli.

Upravo takvi uvjeti su najpovoljniji i pogoduju razvijanju  TIBETANSKE GLJIVE tj. lišaja CODRYCEPSA.

Sadrži:Cordyceps gljiva, aminokiseline, cordycepint, adenozin, SOD enzime i polisaharide.

Adenozin

Adenozin je kemijski spoj, nukelozid, koji se sastoji od molekule adenina i šečera riboze povezanih β-N9-glikozidnom vezom.

Adenozin je važna molekula u mnogim biokemijskim procesima u ljudskom tijelu. Dio je važnih energetskim molekula adenozin monofosfat (AMP), adenozin difosfat (ADP), adenozin trifosfat (ATP).

Adenozin se koristi u liječenju supraventrikularnih tahikardija, zato što svojim djelovanjem na A1 receptore uzrokuje blok u provođenju impulsa u srcu, točnije u atrioventrikularnom čvoru.

Adenozin modulira mnoge fiziološke procese djelovanjem na svoje receptore. Poznata su četiri podtipa receptora za adenozin (A1, A2A, A2B i A3). Smatra se da adenozin preko svojih A2A receptora djeluje protupalno, a u središnjem živčanom sustavu djeluje inhibirajući.

Polisaharidi

Funkcija polisaharida

Prema funkciji koju imaju u živim organizmima mogu se podijeliti u tri grupe:

  • strukturni polisaharidi - daju mehaničku stabilnost stanicama i organima.
  • polisaharidi koji vežu vodu – hidratizirani polisaharidi, koji sprječavaju isušivanje stanica i tkiva.
  • rezervni polisaharidi – služe kao rezerva iz koje se po potrebi oslobađaju i kataboliziraju do monosaharida

Polisaharidi su ugljikohidrati veće molekularne mase i složenije građe, koji se sastoje od velikog broja monosaharida povezanih glikozidnom vezom. Netopljivi su u vodi i nemaju sladak okus. Najvažniji su predstavnici škrob, celuloza i glikogen. Nemaju redukcione osobine jer nemaju slobodnih poluacetalnih grupa. Važni su za mnoge procese u živim organizmima.

Podjela

Polisaharidi građeni od jedne vrste monosaharida, nazivaju se homopolisaharidi (škrob, celuloza, glikogen, agar, pektin). Polisaharidi građeni od dvije ili više vrsta monosaharida nazivaju se heteropolisaharidi (heparin).

 

UPUTE ZA UPOTREBU:

Čaj: Preliti kipuću vodu preko 15-20 (oko 1g) niti gljive CODRYCEPS u šalici, kad odstoji i dok je još mlako popiti tekućinu zajedno sa gljivama

Recept za juhu: U vašu omiljenu juhu ubacite oko 5g Codricepsa i 3-5 listića đumbira na oko 1.5 l tekućine

Pakiranje 30 g
Nagradni bodovi 0,64
Zemlja porijekla Kina

Vezani proizvodi