Chlorella u tabletama Planet BIO

Klorela je jednostanična mikroalga za koju se smatra da je najbogatiji prirodni izvor klorofila.

Cijena: 118,00 kn 106,20 kn
Chlorella u tabletama

Chlorella spada u rod jednostaničnih zelenih algi koje žive u vodama stajaćicama, bogatim organskim tvarima. Njezin naziv dolazi od latinske riječi chloros koja znači zeleno i opisuje intenzivnu zelenu boju koju klorela ima zahvaljujući visokom udjelu klorofila u njoj. Također zahvaljujući klorofilu, klorela fotosintezom može sama proizvesti nutrijente uz prisutnost vode i sunčeve svjetlosti. Njezina sposobnost da se reproducira brzo i učinkovito čini ju savršenom algom za kultivaciju, ali i njezinu sposobnost da veže teške metale u okolišu moramo uzeti u obzir. Samo organska klorela predstavlja pravilan izbor ukoliko njome želimo pružiti našem organizmu nutrijente koje sadržava.

Klorela je bogat izvor proteina koji čine oko 60% njezine ukupne mase. Proteini doprinose rastu mišićne mase, održavanju mišićne mase i zdravih kostiju. Kao takva, klorela je idealan dodatak prehrani sportaša, pružajući im važne nutrijente. Klorela je poznata i kao jedan od najbogatijih izvora klorofila koji čini 2% njezine ukupne pigmentacije. Klorofil ima kemijsku strukturu koja je nevjerojatno slična strukturi hemoglobina, važnoj komponenti ljudske krvi. Klorofil također daju intenzivu zelenu boju kloreli što je pokazatelj njezine svježine.

PlanetBIO klorela uzgaja se po europskim standardima organskog uzgoja, što je i potvrđeno USDA i Naturland certifikatima. PlanetBIO tim je posjetio uzgajivače u 2013. godini u Tajvanu kako bi se osobno uvjerili u kvalitetu uzgoja. PlanetBIO klorela se uzgaja u bazenima na otvorenom prostoru bez upotrebe pesticida ili umjetnih gnojiva. Organski kompost se koristi kao prirodno gnojivo, dok voda dolazi iz izvora s obližnjih planina. Kad sazrije, klorela se vadi pomoću velikih sita, nakon čega se suši posebnom tehnikom koja joj daje fino mljevenu teksturu zadržavajući pritom sve važne nutrijente. PlanetBIO surađuje s kompanijom koja je najveći dobavljač mikroalgi u Aziji i prva koja je proizvela organsku klorelu povtrđenu standardnim USDA certifikatom. To je također jedina kompanija koja koristi čistu, nekontaminiranu i ekološki zaštićenu izvorsku vodu kao proizvodni faktor kojim pune bazene za uzgoj klorele, što čini njihovu klorelu potpuno prirodnom i bez doticaja sa zagađenjima. Povrh toga, ovo je jedina klorela dobivena patentiranom metodom mehaničkog drobljenja membrane (eng. Cracked Cell Wall) koja omogućava 80%-tnu apsorpciju zadržavajući istovremeno većinu nutrijenata.

PlanetBIO klorela ima intenzivnu zelenu boju i blagi miris sličan onom morskih algi.

 

Jeste li znali da ...
 
  • se više od jedne vrste klorele koristi kao dodatak prehrani? Chlorella je botanička porodica koja obuhvaća popriličan broj vrsti zelenih algi koje su veoma slične. 
  • je chlorella postala poznata 40-tih godina prošlog stoljeća, kad je prepoznata kao nov i obećavajući izvor hrane i potencijalno rješenje za tadašnju krizu gladi u svijetu?
  • je klorelina sposobnost fotosinteze toliko učinkovita da može proizvesti više proteina po jedinici površine no ijedna druga biljka? Također konvertira 20% sunčeve energije.
 
 
UPUTE ZA UPOTREBU:
 
Preporučena dnevna doza je do 20 tableta zajedno s čašom vode ili nekom drugom tekućinom. Preporučamo konzumaciju klorele natašte, po mogućnosti ujutro.

Napomena: Čuvati od dohvata male djece. Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti. Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj  prehrani.

Upozorenje: Trudnice i dojilje trebaju se posavjetovati s liječnikom prije uzimanja ovog proizvoda. Osobe koje imaju problema s probavom trebaju postepeno uvoditi klorelu.

 

SASTOJCI:

Klorela (lat.chlorella vulgaris) 100%, 1 tableta sadržava 500mg metilsulfonilmetana, Pakirano u okolini s prisutnim orašastim plodovima i sezamom.

Prosječne hranjive vrijednosti na 100 g proizvoda: energetska vrijednost 159kj/38kcal, bjelančevine 5.7g, ugljikohidrati 2g, masti 0.8g, vlakna 0.4g, Natrij <0.1g, klorofil 0.23g.

Pakiranje 180 tableta
Nagradni bodovi 1,18
Rok valjanosti 16.12.2021
Zemlja porijekla Taiwan