Ashwagandha u kapsulama Dabur

Ashwagandha je dugo vremena poznata kao jedna od najvažnijih Ayurvedskih biljaka u Indiji.

Cijena: 130,00 kn 78,00 kn
Ashwagandha u kapsulama

Ashwagandha je jedna od najpoznatijih ayurvedskih biljaka koja pripada kategoriji rasajana (pomlađivaća organizma) i ima široki spektar djelovanja.

Ashwagandha (withania somnifera) je grm srednje veličine, koji dostiže najviše 1.70 m visine i daje mali crveni plod. Raste u toplim klimatskih uvjetima, a njezino podrijetlo je sjeverno-istočni dio Indije. Danas se biljka uspješno uzgaja u mnogim dijelovima Indije, Nepalu, Pakistanu, Šri Lanci i Bangladešu.

Ova biljka ima više naziva. Na engleskom je poznata kao zimska trešnja ili Indijski ginseng, na latinskom - withinia somnifera (ona koja donosi san) , na hindi – ansgandh, na sanskrtu - ashwagandha.

Aswhagandha bukvalno znači „miris konja“ (od sanskrtskog:  ashwa – konj, gandha – miris), jer njezin miris podsjeća na miris konja. Njezino se ime također prevodi kao „ta koja daje vitalnost i snagu konja“.

Ashwagandha sadrži mnoštvo aktivnih sastojaka, od kojih su glavni alkaloidi i steroidne laktone. Između alkaloida najpoznatiji je withanine.

Kratka povijest

U povijesnim knjigama nalazimo potvrde toga da je Ashwagandha bila mnogima omiljena ljekovita biljka. Preferirali su ju zbog njezinog širokog spektra djelovanja i brojnih dobrobiti za zdravlje. Robin Lane Fox, poznati Engleski povjesničar, u svojoj knjizi o Aleksandru Velikom piše kako se u to vrijeme od Ashwagandhe pravilo vino, koje se koristilo u terapeutske svrhe. Aleksandar Veliki i njegova vojska su pili to vino da bih povećali svoju energiju i snagu i da bi se izliječili od mnogih bolesti. Prema Anne Van Arsdall, u Starom engleskom herbariju Ashwagandha se zvala apollinaris. Postoji legenda o tome, da je Apolon prvi pronašao Ashwagandhu i dao ju je Bogu medicine - Asklepiusu.

 

UPUTE ZA UPOTREBU:

1 kapsula dva puta dnevno

Napomena: Držati dalje od dohvata djece, ne preporuča se trudnicama i dojiljama, proizvod nije namijenjen za zamjenu uravnoteženoj prehrani

 

SASTOJCI:

Ashwaganha (Withanija somnifera)root extract (300 mg) , Microcrystalline cellulose, Light magnesium carbonate, starch, shellac, colloidal silicion dioxide, sodium benzoate, potassium sorbate, vegetable cellulose (kapsule)

Pakiranje 60 kapsula
Nagradni bodovi 1,30
Rok valjanosti do kraja 06/2020
Zemlja porijekla India

Napomena: Kraći rok valjanosti

Pomaže pri tegobama


Vezani proizvodi