Ashwagandha u kapsulama Dabur

Ashwagandha je dugo vremena poznata kao jedna od najvažnijih Ayurvedskih biljaka u Indiji.

Cijena: 130,00 kn
Ashwagandha u kapsulama

Ashwagandha je jedna od najpoznatijih ayurvedskih biljaka koja pripada kategoriji rasajana (pomlađivaća organizma) i ima široki spektar djelovanja.

Ashwagandha (withania somnifera) je grm srednje veličine, koji dostiže najviše 1.70 m visine i daje mali crveni plod. Raste u toplim klimatskih uvjetima, a njezino podrijetlo je sjeverno-istočni dio Indije. Danas se biljka uspješno uzgaja u mnogim dijelovima Indije, Nepalu, Pakistanu, Šri Lanci i Bangladešu.

Ova biljka ima više naziva. Na engleskom je poznata kao zimska trešnja ili Indijski ginseng, na latinskom - withinia somnifera (ona koja donosi san) , na hindi – ansgandh, na sanskrtu - ashwagandha.

Aswhagandha bukvalno znači „miris konja“ (od sanskrtskog:  ashwa – konj, gandha – miris), jer njezin miris podsjeća na miris konja. Njezino se ime također prevodi kao „ta koja daje vitalnost i snagu konja“.

Ashwagandha sadrži mnoštvo aktivnih sastojaka, od kojih su glavni alkaloidi i steroidne laktone. Između alkaloida najpoznatiji je withanine.

Kratka povijest

U povijesnim knjigama nalazimo potvrde toga da je Ashwagandha bila mnogima omiljena ljekovita biljka. Preferirali su ju zbog njezinog širokog spektra djelovanja i brojnih dobrobiti za zdravlje. Robin Lane Fox, poznati Engleski povjesničar, u svojoj knjizi o Aleksandru Velikom piše kako se u to vrijeme od Ashwagandhe pravilo vino, koje se koristilo u terapeutske svrhe. Aleksandar Veliki i njegova vojska su pili to vino da bih povećali svoju energiju i snagu i da bi se izliječili od mnogih bolesti. Prema Anne Van Arsdall, u Starom engleskom herbariju Ashwagandha se zvala apollinaris. Postoji legenda o tome, da je Apolon prvi pronašao Ashwagandhu i dao ju je Bogu medicine - Asklepiusu.

 

UPUTE ZA UPOTREBU:

1 kapsula dva puta dnevno

Napomena: Držati dalje od dohvata djece, ne preporuča se trudnicama i dojiljama, proizvod nije namijenjen za zamjenu uravnoteženoj prehrani

 

SASTOJCI:

Ashwaganha (Withanija somnifera)root extract (300 mg) , Microcrystalline cellulose, Light magnesium carbonate, starch, shellac, colloidal silicion dioxide, sodium benzoate, potassium sorbate, vegetable cellulose (kapsule)

Pakiranje 60 kapsula
Nagradni bodovi 1,30
Zemlja porijekla India

Pomaže pri tegobama


Vezani proizvodi