Pulsna dijagnostika - Ruska znanost na tibetanskim postulatima

Pulsna dijagnostika - Ruska znanost na tibetanskim postulatima

Tibetanska pulsna dijagnostika koja se obavlja uz pomoć Win-pulse programa Ruske akademije znanosti u Fitzona centru za savjetovanje. Saznajte više!

Pulsna dijagnostika je preventivna aktivnost koja vas može upozoriti na potrebu posjete
određenom liječniku specijalistu. Osim toga, nakon pulsne dijagnostike, dijagnostičar daje savjete kakva prehrana ili terapija može pomoći u vašoj situaciji.

Postoji više škola i učenja pulsne dijagnostike pa susrećemo:

  • ajurvedsku pulsnu dijagnostiku
  • kinesku pulsnu dijagnostiku
  • tibetansku pulsnu dijagnostiku

Primjećujete kako je riječ o zemljama i učenjima istočnog svijeta.​ Ako vas sama pomisao na istočnu dijagnostičku medicinu asocira na mitološko, religiozno i pseudo-znanstveno, možemo reći kako su zapadni mediji i obrazovanje uspjeli u svom naumu.

Zapravo su zapadna, moderna medicina i ona istočnjačka, neusporedive.​ U praksi je tibetanska pulsna dijagnostika jednostavna i po uspjelim izlječenjima spada u najkorisnije nauke koje danas poznajemo. S druge strane tibetanska medicina ne prakticira kirurgiju, a znamo koliko je moderna kirurgija života spasila. Tibetanski i zapadnjački pristup medicini vjerojatno bi najbolje funkcionirali u paru.

Usudite se imati otvoren um i nastavite čitati.

 

Zašto baš pulsna dijagnostika?

Ako je vjerovati zdravom razumu i zapadnim učenjima, ​stanovnici Zemlje prije 6 tisuća godina nikako nisu mogli znati da se nakon začeća u maternici najprije formira srce i aorta.  Upravo to znanje ​tibetanska medicina​ posjeduje već 6 tisuća godina. Kako to? Kako to?

Sada vam je vjerojatno jasnije zašto sve svoje nade tibetanska medicina polaže u pulsnu dijagnostiku. Ljudski život počinje prvim otkucajem srca i traje sve do zadnjeg otkucaja. Puls je za njih pokazatelj zdravlja kompletnog organizma.

 

Kako izgleda jedan tretman tibetanske pulsne dijagnostike?

Od davnina tibetanska medicina prakticira usmenu predaju znanja s učitelja na učenika. Ako su zapisana, onda je to uglavnom u obliku poezije jer su vjerovali da se tako lakše pamti. No, vratimo se na sam tretman.

U povijesti se pulsna dijagnostika obavljala isključivo rukama (prstima) dijagnostičara.
Puls se očitavao s tri prsta koji se stavljaju na točno određena mjesta. Na desnom zapešću kažiprstom se mjeri puls srca i tankog crijeva , sre​dnjim prstom puls slezene i želuca, a prstenjakom puls krvožilnog sustava i štitne žlijezde. Na lijevom zapešću kažiprstom se mjeri puls pluća i debelog crijeva, sre​dnjim prstom puls jetre i žučne vrećice, a prstenjakom puls bubrega i mokraćni mjehur.

Bitno je napomenuti kako tibetanska medicina djelovanje organa promatra u paru. Parovi organa prema tibetanskoj medicini su:

  • pluća - debelo crijevo
  • žuč - ​jetra
  • mokraćni mjehur - bubrezi
  • želudac - slezena
  • krvožilni sustav - živčani sustav (hipofiza-štitnjača)
  • srce - tanko crijevo

Danas se pulsna dijagnostika obavlja uz pomoć tehnologije.​ Zašto ne iskoristiti dostupna
znanja 21. stoljeća? Sigurni smo kako bi prvi praktičari tibetanske pulsne dijagnostike bili iznimno zahvalni na, npr., Win-pulse uređaju.

 

Win-pulse pulsna dijagnostika

 

Dr. Damir Milčić već 23 godine uči i proširuje svoja znanja​ u području djelovanje frekvencija i magnetskih polja na živa bića. 2008. je patentirao medicinski uređaj koji se danas koristi u bolnicama i domovima zdravlja. ​Na Ruskoj akademiji znanosti stekao je zvanje dijagnostičara na njihovom uređaju Win-pulse koji se bazira na tibetanskoj pulsnoj dijagnostici.

Svoje vrijeme na akademiji iskoristio je i za učenje o točkama na tijelu koje treba tretirati da bi djelovali na određeni organ. Win-pulse uređaj može, uz pomoć specijalno izrađene sonde, odrediti hiper ili hipofunkciju svakog organa i organskog sustava u tijelu. Na temelju toga daje se preporuka što učiniti za organske sustave da ih se dovede u sklad. ​Kroz puls se može odrediti imunološki status​, pojedini sustav koji se dijagnosticira stavlja se u odnos čitavog organizma i daju se smjernice za određene biljne pripravke.

Win-pulse pulsna dijagnostika traje 30 - 45 minuta​. Dr. Milčić uz pomoć sonde očitava puls s vašeg zapešća. Program Win-pulse očitane parametre iz samog pulsa zapisuje, a doktor ih onda čita i prevodi na vama razumljiv jezik. Iz vašeg pulsa dr. Milčić može vidjeti potencijalne probleme i predložiti terapiju te prehranu koja bi ih umanjila ili spriječila. Ako se utvrde veće poteškoće pacijent se upućuje ciljano specijalisti klasične medicine.